POVIJEST RASPRAVA, KONTROVERZI, LAGANJA I RENOVIRANJA ZAHODA SE - PONAVLJA: / Barcelona u Madridu nije dobrodošla!

Image
Foto: AFP

Svake godine ista priča u Španjolskoj kad je riječ o domaćinstvu finala Kupa kralja u kojem igra samo jedan od dva najveća španjolska kluba, Real i Barcelona.

9.2.2017.
18:36
AFP
VOYO logo

Pitate se zašto je to tako? Stvar je vrlo jednostavna. Jedni druge ne žele ni vidjeti na svom stadionu. Da, rivalstvo između ova dva kluba jednostavno je preveliko da Madriđani gledaju kako Barcelona igra finale ili, ne daj Bože za njih, uzima trofej. Usred Madrida!

NJEGOV NAJBOLJI VIDEO: Samo jednom snimkom Messi je zaludio navijače u engleskoj Premier ligi

Rasprave i kontroverze

Rasprave i kontroverze tad dobivaju svojih pet minuta u odnosu na nogomet. Događanja koja se trebaju dogoditi na travnjaku padaju u drugi plan. Tako je i ove godine. Real Madrid ispao je u četvrtfinalu Kupa kralja od Celte, dok je Barcelona pobjedom nad Atletico Madridom ukupnim rezultatom 3-2 izborila završnicu protiv najvećeg iznenađenje natjecanja Alavesa, koji se tako po prvi puta plasirao u finale Kupa kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pozivam Real i Pereza da javno objave kako ne žele gledati Barcelonu na Bernabeuu'

Bivši predsjednik Barcelone Joan Gaspart obratio se predstavnicima Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, pozivam Real i Pereza da javno objave kako ne žele gledati Barcelonu na Bernabeuu. Neka to objave da svi vide. Ako imaju hrabrosti. Valjda neće opet izmisliti neku priču o renoviranju zahoda", rekao je Joan Gaspart.

Image
Foto: AFP, JOHANNES EISELE

Nije trebao dugo čekati na odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete igrati na Santiago Bernabeuu. Mi u to vrijeme radimo nešto na stadionu", kazao je prvi čovjek Reala Florentino Perez i odmah u startu sasjekao ideju da Barcelona i Alaves upravo u Realovom dvorištu igraju za Kup kralja, javljaju španjolski mediji.

Finale se sigurno neće igrati na Bernabeuu

Finale je na rasporedu 27. svibnja, ali sigurno se neće igrati na Bernabeuu. A gdje će se igrati? Prva opcija je sad Atleticov Vicente Calderon. No, u četvrtak u toku dana, španjolski dnevni sportski list Marca piše kako su navijači Rojiblancosa pokrenuli kampanju na Twitteru "#Noalafinaldecopaenelcalderon", odnosno NE finalu Kupa kralja na Vicente Calderonu. Razlog je vrlo jednostavan. Bolno ispadanje od Barcelone u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Milanski San Siro bio je u subotu domaćin finalnog okršaja Lige prvaka u kojem su se sudarili madridski rivali Real i Atletico.

"Iako je Atletico sam prije nekoliko mjeseci ponudio da se finale igra na njihovom stadionu, puno se toga dogodilo od tada", piše Marca.

I to nije ništa čudno. Jer, rivalstvo koje vlada između španjolskih klubova, posebno između Reala i Barcelone, Reala i Atletica, Barcelone i Atletica, Reala i Athletic Bilbaoa, da sad ne nabrajamo, uistinu je veliko i nadilazi obične nogometne okvire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne želi gledati da rival slavi u njihovom dvorištu

Tijekom povijesti u Španjolskoj je bilo slučajeva odbijanja domaćinstva finala Kupa kralja. Tako je Real jedne godine odbio ugostiti finale kupa u kojem je igrala Barcelona jer su sanirali sanitarni čvor.

Image
Foto: AFP

Luka Modric of Real Madrid during the UEFA Champions League quarter final football match, first leg, between Atletico de Madrid and Real Madrid CF on April 14, 2015 at the Vicente Calderon stadium in Madrid, Spain. Photo Backpage Images / DPPI

Baš u to vrijeme kad je finale trebao biti odigran. Slučajnost je, naravno, prevelika da bi ovo bila istina. Naravno da Madriđani nisu htjeli gledati kako Barcini igrači na njihovu terenu slave naslov pa su godinama vješto izbjegavali biti domaćini u situacijama kad Barcelona lovi titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Katalonci nisu bez grijeha. Madrid posebno pamti scene iz 1997. kad je Barca dobila Betis, a predsjednik katalonskog kluba Joan Gaspart utrčao je na Realov travnjak u trenucima kad je svirala katalonska himna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odlučili su takve scene više ne gledati. Pa makar nešto sami na stadionu uništili kako bi u to vrijeme imali "radne akcije".

Vrijedi spomenuti kako je u igri za finale Kupa kralja Nou Camp, bez ozbira što je Barcelona u finalu jer se ista situacija dogodila i 2015. Moglo bi se igrati i na stadionu Bilbaa, što bi navijačima Alavesa bilo super jer im je blizu. U konkurenciji su još i stadioni Seville i Valencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo