POTVRĐEN TRANSFER: / Bivši Vatreni odsad igra za Austriju

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević (31) potpisao je u utorak dvogodišnji ugovor s bečkom Austrijom, uz opciju produljenja suradnje na još jednu sezonu.

2.6.2015.
17:12
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Vukojević je netom završenu sezonu proveo u zagrebačkom Dinamu kao posuđeni igrač kijevskog imenjaka. Ipak, nije se uspio nametnuti treneru Zoranu Mamiću, štoviše zbog njega je čak prošli vikend došlo i do incidenta na utakmici protiv Rijeke. Trener je u 80. minuti želio u igru uvesti vratara Marka Mikulića, ali publika i izvršni predsjednik Zdravko Mamić su inzistirali na Vukojeviću. On je na koncu i ušao u igru, a Zoran Mamić je demonstrativno napustio klupu i nije se vratio ni na dodjelu medalja.

Svega nekoliko dana kasnije Vukojević je pronašao novi angažman - nakon Hrvatske, Belgije, Ukrajine i Rusije zaigrat će u Austriji. Na internetskoj stranici novog kluba predstavljen je kao defenzivni veznjak koji je skupio 54 nastupa za hrvatsku reprezentaciju u čijem je kadru bio na europskim prvenstvima 2008. i 2012. te na lanjskom Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam što sam došao u Austriju. Zahvaljujem sportskom direktoru Franzu Wohlfahrtu na dobrim pregovorima. Znam da sam sada u najvećem austrijskom klubu bogate tradicije. Aleksandar Dragović, s kojim sam igrao u kijevskom Dinamu, pričao mi je o ovom klubu i usadio mi Austriju Beč u srce. Želim pomoći momčadi da se sljedeće sezone vrati u vrh", rekao je Vukojević čiji je novi klub završio tek na sedmom mjestu nedavno okončanog austrijskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo