TREBAJU LI SE ZABRINUTI? / Potrošio je puste milijune, a sada je Xavi potpuno okrenuo ploču: 'Igramo EL, na dobrom smo putu'

Image
Foto: Profimedia

Xavi je najavio posljednji susret u skupini Lige prvaka

1.11.2022.
11:57
Profimedia
VOYO logo

Barcelona je na ljeto bila iznimno aktivna. Usprkos velikim financijskim problemima posljednjih godina, katalonski velikan je odradio nekoliko poslovnih poteza i uspio osigurati pozamašnu svotu za transfere.

Xavi je tako u Barcelonu doveo Raphinhu iz Leeds Uniteda za 58, Julesa Koundéa iz Seville za 50, Roberta Lewandowskog iz Bayerna za 45 milijuna eura te su besplatno stigli Franck Kessié iz Milana, Marcos Alonso i Andreas Christensen iz Chelseaja te Hector Bellerin iz Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspjeli su zadržati Ousmanea Dembelea te su mnogi mislili da će se velika Barcelona vratiti na stare staze slave na kormilu s legendom kluba, Xavijem.

Image
Foto: Profimedia

Tresla se brda

I dobro su krenuli, dapače, u La Ligi stoje sjajno - na drugom su mjestu iza Reala, kasne samo jedan bod, a njihova obrana je najbolja u ligi, primili su tek četiri pogotka. No, u Ligi prvaka su kolo prije kraja grupne faze u skupini C sigurni Bayern i Inter, dok će Barcelona svoje europske avanture nastaviti u Europa ligi. Iako je riječ o teškoj skupini, od Barcelone se očekivali više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom su kolu svladali Viktoriju Plzen 5:1, što se na kraju ispostavilo kao jedina pobjeda, barem za sada. Potom su poraženi od Bayerna 2:0, od Intera 1:0, da bi u uzvratu s Talijanima odigrali 1:1. Potom su Bavarci slavili na Camp Nou 0:3, čime su Barcelonu "bacili" u Europa ligu. Znala su se očekivanja Barcelona po ulasku u sezonu, pogotovo u Ligi prvaka, pa nove Xavijeve izjave pomalo zabrinjavaju navijače velikana.

Image
Foto: Profimedia

Nije kraj svijeta, ali...

"Mi nemamo zašto igrati, ali za njih je to bitna utakmica. Želimo u dobrom tonu izaći iz Lige prvaka. Nedostaje nam još zrelosti, imamo puno mladih igrača i dobili smo jednu od najtežih skupina LP. Bilo je i ozljeda, to nije alibi, ali veliki problem. Odigrali smo bolje nego prošle godine, ali nedovoljno dobro", počeo je Xavi na konferenciji za medije uoči susreta s Viktorijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sami smo si krivi što nismo prošli dalje, imali smo šanse, ali ih nismo iskoristili. Neke sudačke odluke nam nisu išle u korist, ali moramo biti uporni. Sad ćemo igrati Europa ligu, na dobrom smo putu. Osvajat ćemo titule u 2023. godini", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Europa liga nije kraj svijeta, teško se može reći za Barcelonu da je "korak prema naprijed" natjecanje van Lige prvaka. Ruku na srce, Barcelona je prošle sezone izgledala potpuno pogubljeno i ne može se ne priznati da je Xavi odradio dobar posao. Ipak, puno se trošilo i sigurno su očekivanja bila veća…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo