POTRESNA ISPOVIJEST BIVŠE MEGAZVIJEZDE MAN UNITEDA: / 'Živio sam sa štakorima, prosio sam za hranu. Borili smo se za život'

Image
Foto: Profimedia

'Nismo imali što za jesti, borili smo se za život'

11.7.2020.
13:50
Profimedia
VOYO logo

Bivše superkrilo Manchester Uniteda Luís Carlos Almeida da Cunha, poznatiji kao Nani dao je dirljivo i potresno objašnjenje, ispričao je dirljivu priču na sebi svojstven način, o svom putu od siromaštva do nebeskih nogometnih visina, do zvijezda. Pa je tako otkrio kako je gladovao i prosio za hranu na ulicama Lisabona.

Image
Image

Manchester United's Portugese midfielder Nani (2R) celebrates scoring against Tottenham Hotspur during their English Premier League football match at Old Trafford in Manchester, north-west England, on April 24, 2010.,Image: 62586348, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

NAVIJAČI REALA ĆE POLUDJETI KAD OVO ČUJU: Nani otkrio kamo će Ronaldo nakon Juventusa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVIJAČI REALA ĆE POLUDJETI KAD OVO ČUJU: /

Nani otkrio kamo će Ronaldo nakon Juventusa

Image
NAVIJAČI REALA ĆE POLUDJETI KAD OVO ČUJU: /

Nani otkrio kamo će Ronaldo nakon Juventusa

Osvojio Premier ligu i Ligu prvaka

Trideset i trogodišnji Nani igrao je za Sporting, Manchester United, Valenciju i druge velike klubove, a s Unitedom je u debitanstvoj sezoni uzeo Community Shield, Premier ligu i Ligu prvaka. No, prije luksuza i uspjeha živio je u totalnoj neimaštini. Nanijevi roditelji imali su čak devetero djece i nisu imali izbora, pa su morali svi zajedno živjeti u jednoj sobi, jer nisu imali novca kako bi iznajmili veći stan.

A ružna situacija tada je doslovno natjerala Nanijeva oca da ostavi svoju ženu i djecu u Cape Vardeu u kojem je odgovornost za brigu o obitelji snosila samo Nanijeva majka. Nani je objasnio da je kuća u kojoj su živjeli njegovi braća i sestre, kao i mama, bila okružena štakorima i gušterima, ali nisu imali izbora budući da nije bilo novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova se priča počela mijenjati kada je imao 10 godina dok ga je stariji brat slao na ulicu da moli za hranu i donosi ju kući. Radio je to redovito, a također i trenirao svake večeri prije nego što su Nanija primijetili treneri koji su ga vodili i pomogli mu u nogometnoj karijeri.

"U jednom sam trenutku, kada sam još bio klinac, shvatio da me Bog izabrao da budem nogometaš. Ipak, moja priča počinje gladovanjem. Živio sam s majkom i osmero braće i sestara u kući koja je imala rupe u podu iz koje su izlazili štakori i gušteri. Nismo imali što za jesti, borili smo se za život", napisao je Nani za "Players Tribune", prenosi Legit.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Manchester United's Portugese midfielder Nani (R) celebrates scoring against Tottenham Hotspur during their English Premier League football match at Old Trafford in Manchester, north-west England, on April 24, 2010.,Image: 62586333, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Moja majka je sve radila samo kako bi nas prehranila. Pjevala je, radila u restoranu'

Nanijev stariji brat znao je otići na Zelenortske Otoke i nije se vraćao mjesecima...

"Previše sam ga volio da bih bio ljut na njega, ali njegovo odsustvo otežavalo je život nama i majci. Ostala je s malom djecom, od kojih sam ja bio najmlađi. Živjeli smo u mjestu blizu Lisabona. Sve je radila samo kako bi nas prehranila. Pjevala je, radila u restoranu, čak i u vatrogasnoj postaji. Nakon nekoliko godina majka je upoznala nekog drugog čovjeka koji je htio da se preselimo kod njega, a njegoa kuća bila je u još gorem stanju. Nas deset dijelilo je jednu kupaonu, jednu dnevnu sobu i kuhinju. Ali, navikao sam se na sve, jedino na što nisam uspio je bila glad. Tko je osjetio glad, toliko da mu usta budu suha, trbuh vrišti, a tijelo bude toliko slabo da ne može ništa, taj zna o čemu pričam", otvorio je dušu Nani i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Manchester United's Portuguese midfielder Nani leaves the field for treatment to a facial injury during the English Premier League football match between Everton and Manchester United at Goodison Park in Liverpool, north-west England on September 11, 2010.,Image: 78959490, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Tražili pizzu, a dobili probu u Sportingu'

"Jednog dana dok smo igrali nogomet moj brat Paulo je ušao u pizzeriju i tražio pizzu, rekli su da nemaju. Ipak, neka žena nas je pozvala i dala nam pizzu. Kakav ukus, i dan danas mogu osjetiti ukus. Žena nas je pitala šta radimo i rekli smo da igramo nogomet, pa nas je pozvala da dođemo i drugi dan. Gledala nas je dok smo igrali i rekla: Slušajte, imam jednog prijatelja, profesionalnog nogometaša. Možda vam može pomoći. Prijatelj je bio, ni manje ni više, nego Marco Aurelio. I tako smo tražili pizzu, a dobili probu u Sportingu".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo