POTRES U NJEMAČKOM VELIKANU: / Tuchel dobio otkaz u Borussiji Dortmund tri dana nakon osvajanja Kupa

Image

Tri dana nakon što je klubu donio prvi trofej nakon 2012. godine Thomas Tuchel je smijenjen s mjesta trenera Borussije Dortmund.

30.5.2017.
13:26
VOYO logo

Sastanak s čelnicima kluba trajao je u utorak samo 20 minuta, a Tuchel se uskoro obratio javnosti porukom na Twitteru.

'Dvije prekrasne, sadržajne i uzbudljive godine'

"Zahvalan sam na dvije prekrasne, sadržajne i uzbudljive godine. Šteta što se priča neće nastaviti. Hvala navijačima, momčadi, stožeru i svima koji su nas podržavali. Želim Borussiji sve najbolje", napisao je 43-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia je u subotu osvojila Njemački kup pobjedom protiv Eintrachta iz Frankfurta (2-1), a pod Tuchelom je u posljednje dvije sezone u prosjeku osvajala 2,09 bodova po utakmici što nije uspjelo nijednom treneru ranije. No, pored nedodirljivog Bayerna to je bilo dovoljno samo za drugo mjesto u prošloj i treće u ovoj bundesligaškoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stiže Favre?

Ipak, Tuchelu nisu presudili rezultati već nesuglasice s izvršnim direktorom Hans-Joachimom Watzkeom. I u samoj momčadi je Tuchel u posljednje vrijeme imao problema, ponajprije s Nurijem Şahinom i kapetanom Marcelom Schmelzerom.

Gdje će Tuchel nastaviti karijeru zasad nije poznato, a kao glavni kandidat za njegova nasljednika spominje se švicarski stručnjak Lucien Favre (59), bivši trener Borussije Mönchengladbach, koji je ove sezone osvojio treće mjesto s Nicom u francuskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo