NEOČEKIVANI FAVORIT: / Englezi za izbornika žele Nijemca koji se već pet godina ne bavi trenerskim poslom

Image
Foto: AFP, MARIUS BECKER

Nakon što je Sam Allardyce poslije samo 67 dana smijenjen s funkcije engleskog izbornika na Otoku su se bacili u potragu za stručnajkom koji će ga zamijeniti na klupi Tri lava.

29.9.2016.
19:43
AFP, MARIUS BECKER
VOYO logo

Poznato je da će izbornik mlade reprezentacije Gareth Southgate voditi sljedeće četiri utakmice, ali čelnici Engleskog nogometnog saveza u teškim trenucima žele na klupi iskusnijeg trenera. Kao kandidat se ponovno spominje dugogodišnji menadžer Arsenala Arsene Wenger, ali iznenada se pojavio novi i prilično neočekivani favorit.

Pregovarali i tijekom ljeta

Kako su u četvrtak poslijepodne objavili Telegraph i Sky Sports, FA se sprema otvoriti pregovore s njemačkim stručnjakom Ralfom Rangnickom koji trenutno obnaša dužnost sportskog direktora u bundesligašu RB Leipzigu. Rangnick (59) je ranije trenirao Stuttgart, Hannover, Hoffenheim i Schalke, a od 2012. je paralelno bio sportski direktor u RB Salzburgu i RB Leipzigu. Od ljeta ove godine u potpunosti se posvetio Leipzigu koji je ušao u prvu ligu i nakon pet kola je bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAJAO JE 67 DANA: /

Englezi smijenili izbornika nakon tajne akcije novinara

Image
TRAJAO JE 67 DANA: /

Englezi smijenili izbornika nakon tajne akcije novinara

Ideja o Rangnicku na engleskoj klupi jest iznenađujuća, ali oba spomenuta medija tvrde da je FA već pregovarao s njim ovo ljeto nakon odlaska Roya Hodgsona. Navodno je impresionirao čelnike engleskog nogometa, ali je njihova odluka na kraju bila da se okrenu domaćem stručnjaku, pa je izbor pao na Allardycea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su sada navodno ponovno voljni otvoriti pregovore s Rangnickom, a za očekivati je da će mu šanse ovaj put biti veće jer FA više nije toliko čvrst u namjeri da zaposli domaćeg trenera nakon što se opekao s Allardyceom. Rangnickov najveći uspjeh u karijeri je polufinale Lige prvaka 2011. sa Schalkeom čiju je klupu napustio iste godine zbog zdravstvenih problema i otada nije trenirao nikoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo