POTPUNI KRAH: / Zvali su ga dijamantom, igrao je za Vatrene, a danas ga ne želi ni drugoligaš

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Sjećate li se Ante Vukušića? Nekadašnji napadač Hajduka, čovjek kojem su dali nadimak 'sinjski dijamant', potpuno je nestao sa scene.

16.3.2017.
15:12
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Vukušić će za manje od tri mjeseca proslaviti 26. rođendan. S obzirom na silne hvalospjeve kojima su ga obasipali mediji i stručnjaci, očekivalo se da će danas igrati u nekom od najvećih europskih klubova. No, 'sinjski dijamant' odavno je prestao sjajiti i danas je bez kluba.

Gol protiv Anderlechta

U siječnju prošle godine potpisao je ugovor s njemačkim drugoligašem Greuther Fürthom, ali bavarski je klub u srijedu objavio kako je prekinuo suradnju s hrvatskim napadačem. Ove je sezone odigrao sedam utakmica i nije uspio postići nijedan pogodak pa su dvije strane zaključile da je najbolje da se rastanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukušić je kao napadač Hajduka bio smatran velikom perspektivom, a najblistaviji trenutak je doživio u rujnu 2010. kada je u petoj minuti sudačke nadoknade zabio gol za pobjedu protiv Anderlechta (1-0) u Europskoj ligi. Privukao je pažnju mnogih klubova, a Hajduk ga je 2012. prodao Pescari za 3,5 milijuna eura. Tamo je Vukušićeva karijera krenula nizbrdo, u Italiji se nije snašao, a ni posudbe u Lausannei i Beverenu nisu se pokazale ništa boljim rješenjima. Novi je početak tražio u Fürthu, ali i ta je epizoda imala nesretan završetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukušić je igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a upisao je i jedan nastup za Vatrene, u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske (2-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo