FILMSKA PRIČA / Postao je heroj Reala u dvije minute, a malo tko zna da je trebao igrati za Barcelonu: Sve se riješilo nakon utakmice Hrvatske

Image
Foto: Profimedia

Rodrygo je protiv Cityja bio heroj Real Madrida, a zamalo je igrao za najveće rivale

6.5.2022.
14:20
Profimedia
VOYO logo

Real Madrid je u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Manchester City 3:1 i tako preokrenuo zaostatak od jednog gola iz prve utakmice te izborio finale LP.

Image
JE LI TO RJEŠENJE? /

Priprema se nogometna revolucija koja će promijeniti igru kakvu pamtimo: Mijenja se trajanje utakmica? 'Tako bi se sve riješilo'

Image
JE LI TO RJEŠENJE? /

Priprema se nogometna revolucija koja će promijeniti igru kakvu pamtimo: Mijenja se trajanje utakmica? 'Tako bi se sve riješilo'

Real je u utakmicu krenuo puno žustrije nego što je to bio slučaj na Etihadu, ipak i City je imao nešto za reći. Momčad Pepa Guardiole nizala je prilike, a u 73. minuti činilo se kako je sve gotovo. Riyad Mahrez je krasnim udarcem pogodio za 1:0 pokraj nemoćnog Courtoisa i činilo se kako je to kraj Kraljevskog kluba u ovosezonskoj Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda se ukazao Rodrygo. Brazilac je u igru ušao pet minuta prije Cityjeva pogotka i bio je to pun pogodak Don Carla Ancelottija. Mladi Rodrygo je postigao dva pogotka na samom kraju regularnog dijela te je Realu "zaradio" produžetke u kojima je Benzema riješio pitanje prolaska u finale lige prvaka.

Život piše nevjerojatne priče

Zanimljivo, Rodrygo je zamalo nosio dres mrskih rivala Kraljevskog kluba - Barcelone. Brazilac je 2019. godine stigao na Santiago Bernabeu ponajviše zbog upornog Florentina Pereza, koji si je obećao da se neće ponoviti "slučaj Neymar". Tako je 2018. godine doveo Viniciusa Juniora za 45 milijuna eura, a godinu dana kasnije pridružio im se i Rodrygo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Samo dvije godine prije Barcelona je usmeno dogovorila dolazak Rodryga na Camp Nou. Pričali su s nogometašem i njegovim ocem te su ga htjeli dovesti u La Masiju. Ipak, predsjednik Santosa, Jose Carlos Peres, nije htio pustiti talentiranog mladića bez odštete, odnosno 50 milijuna eura kolika je bila njegova odštetna klauzula. Barca je odlučila čekati istek ugovora mladog Brazilca, ali nisu računali da će im planove poremetiti Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se dogodilo upravo to, a zanimljivo, ključan detalj dogovora pao je nakon prijateljske utakmice između Hrvatske i Brazila koja se odigrala u Liverpoolu 2018. godine. Predsjednik Santosa je došao gledati reprezentaciju, a tamo ga je dočekao Realov direktor. Dogovorili su odštetu od 40 milijuna eura, što se kasnije popelo na 45, a nije trebalo puno da Kraljevski klub uvjeri Brazilca da im se pridruži.

Prava filmska priča - Mogao je igrati za najveće rivale, a sada je u dvije minute s dva pogotka postao apsolutni heroj Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo