POSTALI SU MILIJUNAŠI: / Obitelj koja se protivila novom Stamford Bridgeu može slaviti. Stadion se gradi, a džepovi su im prepuni

Image
Foto: AFP

Sve je riješeno, očito na obostrano zadovoljstvo

15.3.2018.
17:18
AFP
VOYO logo

Klub aktualnih nogometnih engleskih prvaka Chelsea napokon ima zeleno svjetlo za izgradnju novog stadiona proširenog kapaciteta nakon što su riješeni svi nesporazumi, odnosno traženja jednog njihovog susjeda.

Naime, obitelj Crosthwaite negodovala je zbog ideje kluba čija momčad domeće utakmice igra na Stamford Bridgeu i blokirala mogućnost početka radova na stadionu u čiju će izgradnju biti utrošeno oko milijardu funti. Nicholas Crosthwaite, umirovljeni bankar, i njegova supruga Lucinda, dizajnerica interijera, tražili su kompenzaciju od kluba u visini od 20 milijuna funti tvrdeći da će novi stadion sa 60,000 mjesta blokirati prirodnu svjetlost njihovom domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea, čija momčad trenutačno igra pred tribinama koje mogu primiti oko 41,600 gledatelja, zadnju će natjecateljsku godinu ondje odigrati u sezoni 2019/20, a na novom zdanju nada se zaigrati u sezoni 2023/24. U međuvremenu će domaćinstvo ostalima pružati na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se sve to i dogodilo, vlasnik kluba Roman Abramovič navodno se sa nezadovoljnom obitelji nagodio iznosom od milijun funti, mnogo manjim od traženog, ali i mnogo većim od prvotne ponude. Crosthwaiteovi na korak od stadiona žive više od 50 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo