DAN KADA JE MARACANA PLAKALA / Za posljednju utakmicu u brazilskom dresu Pele je tražio naše igrače: 'Oni su europski Brazil'

Image

Konačni rezultat u prijateljskoj utakmici kojom se već tada legendarni Pele oprostio od reprezentacije postavio je legendarni Hajdukovac Jure Jerković

29.12.2022.
21:15
VOYO logo

Edson Arantes de Nascimento Pele 18. srpnja 1971. oprostio se od brazilske reprezentacije. Pričalo se da je već tada legendarni Pele inzistirao da posljednju utakmicu u brazilskom dresu odigra u prijateljskoj utakmici protiv Plavih, jer je jugoslavenska reprezentacija u to vrijeme bila poznata kao "europski Brazil".

Na čuvenoj Maracani u Rio de Janeiru pred 140.000 navijača za Jugoslaviju su igrali: Radomir Vukčević, Mladen Ramljak (od 46. Zoran Antonijević), Dragoslav Stepanović, Miroslav Pavlović, Blagoje Paunović, Dragan Holcer, Ilija Petković (od 46. Nenad Bjeković), Brane Oblak, Zoran Filipović (od 46. Jure Jerković), Jovan Aćimović i Dragan Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri ​​su poveli golom Džajića u 35. minuti, u drugom poluvremenu domaćini su preokrenuli golovima  Roberta Rivellina  Rivelina i Gersona Nunesa,   a konačnih 2:2 postavio je legenda Hajduka Jurica Jerković u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli Brazil je plakao tog 18. srpnja, pogotovo kada je  Pele podigao obje ruke i otrčao počasni krug po terenu uz gromoglasan pljesak i ovacije s tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo