POSLJEDNJI BIS ŠPANJOLSKOG GENIJALCA: / Suze Guardiole na oproštaju od navijača

Image
Foto: AFP, ODD ANDERSEN

Nogometaši Bayerna pobjednici su njemačkog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Berlinu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Borussiju Dortmund 4-3.

21.5.2016.
23:49
AFP, ODD ANDERSEN
VOYO logo

Posljednji bis za kraj! Nogometni glumac, poetičar, majstor, gospodin, pragmatik. Sve u jednom. Pep Guardiola osebujna je ličnost koja je Bayernu uglavnom dobro donijela. Tri naslova prvaka Bundeslige, nacionalni kupovi, konkurentnost u Ligi prvaka. Samo konkurentnost. Bez trofeja!

Ostao bez Lige prvaka

I sam je Guardiola kazao kako da, ako ćemo ocijenjivati njegov boravak na klupi Bayerna po Ligi prvaka, onda će biti ocijenjen kao neuspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, unatoč tome, klub se zahvalio Španjolcu na svemu što je učinio i utkao u povijest ovog slavnog bavarskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda za kraj

Htio je Guardiola i na kraju jedne ipak uspješne priče osjetiti onaj pobjednički slad, zanos. Ali nije bilo lako. Nakon 120 minuta igre nije bilo golova. Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Bayern su bili precizni Arturo Vidal, Robert Lewandowski, Thomas Muller i Douglas Costa, dok je Roman Burki obranio udarac Joshue Kimmicha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Borussije golove su zabili Shinji Kagawa, Pierre Aubameyang i Marco Reus, Manuel Neuer je obranio udarac Svena Bendera, dok je Sokratis Papastathopoulos promašio cijeli gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put njemački Kup je razriješen izvođenjem kaznenih udaraca prije 17 godina kada je Werder slavio protiv Bayerna 5-4. Bayernu je to 18. naslov pobjednika njemačkog Kupa, dok je Borussija ostala na tri titule.

https://vid.me/wtIU

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo