POLJUDSKO ISKUPLJENJE LOVRE KALINIĆA: / Englezi su mu gotovo uništili karijeru, a u Hajduku je opet pokazao da spada među Vatrene

Image

U posljednje četiri utakmice Hajduka Kalinić je branio u tri i nije primio niti jedan pogodak.

9.3.2021.
15:31
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić jučer je objavio popis igrača na koje računa u važne tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Nije tu bilo nekih posebnih iznenađenja, a, između ostalih, našlo se na njemu ime vratara Lovre Kalinića, srebrnog Vatrenog i već polako jednog od senatora hrvatske A reprezentacije.

Kalinić je u prošlom "sazivu" reprezentacije bio popriličan misterij. Dok nije stigao u Hajduk na posudbu, godinu i pol gotovo da i nije stao među vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikako mu nije trebao transfer u Aston Villu i siječnju 2019. godine, iako mu je to bio najveći transfer u karijeri. Englezi mu nisu dali prevelike šanse, nikako se nije mogao nametnuti i privremeno rješenje bila je posudba u Toulouse - beznadan klub koji je tada bio na dnu ljestvice francuskog prvenstva.

Nakon povratka iz Francuske činilo se da će Kalinić polako pasti u zaborav te da će se prestati pojavljivati i na popisima reprezentacije. Podsjetimo, na posljednjem je popisu bio tek među pretpozivima koje je Zlatko Dalić morao aktivirati zbog brojnih izostanaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MNOGI NISU PRIMIJETILI ŠTO JE DALIĆ NAPRAVIO: /

Dvojicu dosad standardnih igrača izbacio je s popisa, a tu je i jedno vrlo zanimljivo novo ime

Image
MNOGI NISU PRIMIJETILI ŠTO JE DALIĆ NAPRAVIO: /

Dvojicu dosad standardnih igrača izbacio je s popisa, a tu je i jedno vrlo zanimljivo novo ime

Odličan u Hajduku

Posljednji put je za reprezentaciju na gol stao 19. studenog 2019. godine. Ako se sjećate tog poluvremena, gledali smo tamo vratara Hrvatske na kojem se vidjelo da nije u dobroj formi, radio je greške i očito je da mu je nedostajalo samopouzdanja i minutaže u klubu.

No sve se to promijenilo dolaskom Kalinića na posudbu u Hajduk. Ako je Aston Villa napravila s njim jedan dobar potez, onda je to vraćanje 30-godišnjeg vratara tamo gdje se proslavio - na Poljud. Da se razumijemo, novo vodstvo Hajduka riskiralo je jako puno s Kalinićem koji nije dugo branio, dali su mu i kapetansku trakicu, a on im vratio na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

27.02.2021., Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Lovre Kalinic

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U posljednje četiri utakmice Hajduka Kalinić je branio u tri i nije primio niti jedan pogodak. Momčadi je dao upravo ono što su od njega tražili čelnici Hajduka kad su se na njega "kladili" - mirnoću i sigurnost koje dosad nisu s Hajdukom mogle u istu rečenicu. Kalinić u posljednjih nekoliko utakmica u Hajduku pokazuje da je za njega HNL ipak premala liga. Uspijeva se dobro postaviti, a siguran je i u igri nogom kad treba. A tek onaj obranjeni penal Rijeci u zadnjim sekundama...

Nakon što su mu Englezi gotovo uništili karijeru, lijepo je vidjeti da je Kalinić još uvijek onaj stari i da mu je samo trebalo nekoliko utakmica da pokaže klasu koju nesumnjivo ima. Ako se nešto kojim slučajem dogodi s Livakovićem, Kalinić može poslužiti kao jako dobra alternativa sad kad je ušao u natjecateljsku formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ga Hajduk uspije zadržati na Poljudu i nakon što mu istekne posudba, bio bi to pravi jackpot za Splićane.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo