POLJUDSKA SRAMOTA: / Policija obavila očevid, Šuker najavio obraćanje javnosti

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
13.6.2015.
10:59
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Podsjetimo, nepoznati je počinitelj kemijskim sredstvom iscrtao jedan od simbola nacističke Njemačke na poljudskom travnjaku, a primijećen je tijekom prvog poluvremena. Tijekom odmora su stadionski radnici pokušali popraviti što se može, ali svastika je i dalje bila vidljiva, a slike ove sramote u trenu oka su odaslane u svijet.

Kriminalističko istraživanje

Policija je nakon utakmice podnijela prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a uzorci trave su poslani na obradu u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Osim toga, policijski su djelatnici uzeli i izjave djelatnika tvrtke koja održava travnjak na splitskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid koji je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje", kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Izvanredna presica

Iz policije nisu željeli komentirati je li točna informacija koja se pojavila u medijima da se najvjerojatnije radi o tekućini koja je prethodno u znaku kukastog križa prolivena po travnjaku zbog čega je taj dio trave "izgorio", a može se uočiti tek paljenjem svjetala na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su se, podsjetimo, ispričali zbog nove sramote hrvatskih huligana, a za podne je najavljena izvanredna konferencija za novinare na kojoj će se javnosti obratiti predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo