'NEMOGUĆE JE TO ZAUSTAVITI' / Velika racija policije: Pretražili 15 kamiona, zaplijenili robu u vrijednosti šest milijuna eura

Image

Cijena pak originalnog dresa, napravljenog od posebnog materijala u kojem koža 'lakše diše', a u kakvima nastupaju nogometaši poput Luke Modrića tijekom utakmica, iznosi 195 eura

31.5.2024.
16:38
VOYO logo

Policija je zaplijenila u Madridu 11 tona kopija nogometnih dresova koji su se trebali prodavati tijekom subotnjeg finala Lige prvaka između Real Madrida i Borussije Dortmund te tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj idući mjesec.

Image
KRIV JE INTERVJU /

Bio je pretučen dok je vodio Hajduk, a sada je dobio otkaz jer je kritizirao splitski klub

Image
KRIV JE INTERVJU /

Bio je pretučen dok je vodio Hajduk, a sada je dobio otkaz jer je kritizirao splitski klub

Španjolska policija je pretražila 15 kamiona u kojima je pronašla 36.500 dresova raznih europskih klubova i reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko organizacija ih je namjeravalo nelegalno prodavati", priopćila je policija u petak. U raciji, u kojoj je sudjelovalo 20 agenata, otkriveni su i drugi neoriginalni proizvodi poput satova, kožnatih jakni i elektronike. Procijenjena tržišna vrijednost robe iznosi 6 milijuna eura.

Istraga je počela u travnju kada je policija zaplijenila 2 tone neoriginalnih dresova španjolskih nogometnih klubova poslanih iz Kine. Policija sada istražuje organizacije koje uvoze te dresove i koje ih distribuiraju po Španjolskoj. Prodaja iznimno vjerodostojnih kopija nogometnih dresova uobičajena je u Madridu. Na ulicama u centru grada ili oko stadiona obično ih prodaju afrički imigranti koji time dolaze do novca potrebnog za preživljavanje. Kada primijete policiju, brzo konopcem zatvaraju plahte na kojima su prostrti dresovi, prebacuju ih preko ramena i bježe u okolne ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoguće je zaustaviti prodaju ovih dresova", komentirao je jedan gledatelj nogometnih utakmica.

"Sportske marke i klubovi prodaju originalne dresove po nenormalno visokim cijenama što samo potiče potražnju za kopijama", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alejandro, 30-godišnji simpatizer Real Madrida, prije nekoliko godina je kupio na ulici vjerodostojnu kopiju dresa Sergija Ramosa koji je imao sve oznake kao i originalni. Taj dres kapetana momčadi platio je 25 eura dok je u službenoj Realovoj trgovini podno stadiona Santiago Bernabeu cijena bila viša od 100 eura.

Originalni Realovi dresovi, izrađeni od uobičajenog sintetičkog materijala, koštaju u službenim trgovinama 125 eura. Za utiskivanje broja i imena igrača potrebno je platiti dodatnih 20 eura, pa ukupna cijena iznosi 145 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena pak originalnog dresa, napravljenog od posebnog materijala u kojem koža 'lakše diše', a u kakvima nastupaju nogometaši poput Luke Modrića tijekom utakmica, iznosi 195 eura. I to samo gornji dio. U odnosu na prošlu godinu poskupio je za 10 eura. Prodavači u Realovim trgovinama podno stadiona i pored središnjeg trga Puerta del Sol rekli su Hini da se dresovi dobro prodaju. Među kupcima su brojni strani turisti.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo