Pojavio se 'tajni svjedok' i otkrio novi veliki skandal!

Priča o prljavštinama koje godinama prate hrvatski nogomet poprima zabrinjavajuće razmjere nakon uhićenja Željka Širića i Stjepana Djedovića.

12.12.2011.
11:16
VOYO logo

O tome je u ekskluzivnoj ispovijesti za Jutarnji list progovorila osoba bliska HNS-u i sudačkoj organizaciji, navodni 'tajni svjedok', koji tvrdi da je bio prisutan kad je šef nogometnih sudaca Željko Širić s 'društvom' dogovarao namještanje prvenstva 2002. godine.

"Potpuna je neistina da u Hrvatskom nogometnom savezu nisu ništa znali o tome da Željko Širić godinama radi ono zbog čega je sada pritvoren. Više puta, znam to pouzdano, bili su o tome usmeno i pismeno upozoreni, no Širić je bio suviše jak i moćan, pa mu se nisu usudili suprotstaviti", ispričala je osoba bliska HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širić je, dodaje, još kao aktivni sudac želio biti i u tijelima HNS-a iako je to bilo nemoguće.

"On je pronašao način kako da iza sebe ima i jaku funkciju u nekoj sportskoj organizaciji s koje bi mogao ucjenjivati čelne ljude HNS-a. Uz pomoć osječkih lokalnih veza, iz Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora izgurana je legendarna rukometašica Kaja Ileš da bi njeno mjesto zauzeo Širić", tvrdi isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki sudac je navodno sredio i prvenstvo 2002., kada je omogućio da Zagreb postane prvak Hrvatske. Tada prvi čovjek Zagreba Drago Marić navodno je htio uložiti 2,5 milijuna maraka u kupnju igrača, piše Jutarnji, međutim, Širić mu je predložio novi plan.

"Širić je tada rekao kako postoji bolji način da to postignu: neka novac daju njemu i Djedoviću, pa će oni to riješiti", najavio je tajni svjedok novi veliki skandal i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milijun su dobili vrlo brzo, a ostatak im je isplaćivan tijekom sezone".

Tajni svjedok u priču je upleo i Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom prilikom bio sam nazočan kada je Mamić rekao: 'Bolje mi je dati milijun pa mirno sjediti na tribinama, nego se živcirati zbog suđenja.' Ne znam je li milijun spomenuo samo figurativno i o kojoj je valuti bila riječ, ali znam da je to rekao", kaže izvor.

U svakom slučaju, klupko se odmotava, a zasad se možemo samo nadati da će svi sudionici prljavih rabota biti dovedeni pred lice pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo