'U prvom poluvremenu napravio je par obrana svjetske klase na pokušaje Karima Benzeme'

Chelsea je jučer rezervirao mjesto u finalu Lige prvaka nakon što je na Stamford Bridgeu svladavši Real Madrid s 2: 0, odnosno s ukupnih 3:1 u polufinalu. Modri će se sada u Istanbulu u velikom finalu suočiti sa starim znancem Manchester Cityjem, koji je u utorak navečer srušio Paris Saint-Germain.

Edouard Mendy dobio desetku

Prema engleskim medijima, najbolji pojedinac Chelseaja bio je odlični vratar Edouard Mendy, kojem je britanski tabloid The Sun dao desetku.

"U prvom poluvremenu napravio je par obrana svjetske klase na pokušaje Karima Benzeme i svojom mirnoćom na golu dao sigurnost svojoj momčadi na putu do finala", objašnjava spomenuti engleski dnevni list.

Mendy je fantastičan u ovoj sezoni, u 18 od ukupno 24 utakmice po Tuchelom obranio je mrežu svoje momčadi, ostavio ju netaknutom, primio je svega tri gola u Ligi prvaka u ovoj sezoni, drugi je najbolji golman lige prema tome koliko puta nije dobio gol.

Rekordni učinak

Također, Mendy je, prema podacima s Twittera, postavio engleski rekord tako što je u 11 utakmica u Ligi prvaka ostavio svoju mrežu netaknutom.

Mendy je imao nekoliko bravuroznih obrana. Pogledajte samo ovu obranu kad je skinuo udarac glavom Benzeme, na sjajno ubacivanje Modrića.

A pogledajte samo ovu...