NOĆNA MORA / Pojavile se nove snimke brutalne tučnjave Boysa i grčkih ultrasa: Na meti su se našli i slučajni prolaznici

Image
Foto: YouTube

U navijačkim sukobima u Ateni jedna je osoba (navijač AEK-a) smrtno stradala, osam ih je ozlijeđeno a 98 uhićeno

8.8.2023.
13:05
YouTube
VOYO logo

Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za utorak, 8. kolovoza odgođena je prema odluci UEFA-e.

Image
UŽAS /

Strašnim vijestima nema kraja: Majka ubijenog navijača AEK-a pretpjela srčani udar kad je čula za sinovljevu smrt

Image
UŽAS /

Strašnim vijestima nema kraja: Majka ubijenog navijača AEK-a pretpjela srčani udar kad je čula za sinovljevu smrt

Taj susret je odgođen nakon nereda u glavnom grčkom gradu u kojem je jedna osoba smrtno stradala, osam ih je ozlijeđeno, a 98 uhićeno. Grčki navijač je izboden nožem u sukobu grčkih i hrvatskih navijača nakon čega je podlijegao ozljedama u bolnici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak cijelo jutro iz Grčke stižu snimke sinoćnjih nereda u Ateni, a sada su se, oko podneva, pojavile dvije nove koje prikazuju stampedo i paljenje vatre grčkih navijača i prolaznika koji su se tada našli na meti huligana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, sto do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača .

Sukobi su izbili nakon što su navijači Dinama, unatoč zabrani kretanja navijača momčadi iz Hrvatske na stadion AEK-a, uspjeli automobilom doći do Atene i dočekati navijače Panathinaikosa na stanici Irene, odakle su krenuli vlakom podzemne željeznice na liniji 1 za Pefkakiju i pješice otišli do stadiona AEK-a u Nea Philadelphiji kako bi napali navijače AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo