Pogodite koga će Štimac baciti na klupu!

Hrvatski reprezentativci odradili su posljednji trening uoči puta u Makedoniju na utakmicu 3.

10.10.2012.
13:39
VOYO logo

Nakon što je u 1. kolu protiv Makedonije iskritizirao Ivana Rakitića, a u drugom priredio senzaciju i protiv moćne Belgije na travnjak poslao golobradog Josipa Radoševića, Igor Štimac priprema novo iznenađenje.

U petak u 20.30 sati na teren ipak neće poslati ubojiti hrvatski dvojac Mandžukić-Jelavić, nego će ponajboljeg strijelca Engleske ostaviti na klupi. Tako barem sugerira formacija koju je uigravao na zadnjem treningu prije odlaska u Skopje. Po svemu sudeći, ovo je sastav koji će istrčati protiv Makedonaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA (4-2-3-1): Pletikosa - Vida, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Modrić, Vukojević - Srna, Perišić, Rakitić - Mandžukić. Kako će to izgledati na travnjaku, vidjet ćemo. Makedonci su najavili ofenzivnu formaciju s tri napadača, te juriš od prve minute, dok će hrvatskim napadom iz sredine zapravo dirigirati Ivan Perišić, a priliku u špici loviti usamljeni Mario Mandžukić. Naravno, pod uvjetom da Štimac u zadnji čas ne odluči iskoristiti možda i svoje najjače oružje - Nikicu Jelavića. Sasvim je sigurno da će novopridošli Sammir vruće makedonsko gostovanje započeti s klupe.

A upravo se naš Brazilac pojavio s izbornikom na presici prije puta u Skopje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam što sam u reprezentaciji. Većinu već poznajem, jednostavno sam sretan. Ne znam hoću igrati, šef je tu pored mene i odlučuje. Sa mnom i bez mene, bitna je pobjeda Hrvatske. Nadam se nastupu", rekao je nasmiješeni Sammir i otkrio što mu je savjetovao Eduardo.

"Dudu mi je rekao samo da budem opušten i da se osjećam kao kod kuće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/ywgYzvrfVSc

Izbornik smatra da se Dinamovac već osjeća udomaćeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam poziv jasno govori da je prihvaćen. S ovim igračima dijelio je svlačionicu, to su krasni momci kao i prije kada su dolazili novi dečki pokazali su veličinu. Sammir pokazuje igrom da zaslužuje i opravdava to dobro primanje".

Štimac je pak prezadovoljan angažmanom na treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želja i motivacija evidentni su u svakom trenutku, a to je nužno u uvertiri za težak susret koji nas čeka. Bit će to vjerojatno teža utakmica od one u Belgiji, a u ime stožera vam prenosim slatke probleme: puno je onih koji konkuriraju i bit će nam teško odrediti sastav", rekao je Štimac te dodao što misli o protivniku:

"Makedonci su motivirani, to je sportski. Danas nema totalnih autsajdera u nogometu. Makedonci imaju pravo na optimizam na osnovu svoje igre iz prve dvije utakmice. No, ne mogu se baviti mislima izbornika Janevskog. Puno smo ih analizirali, ali svaka utakmica je priča za sebe. Ako smo tehnički bolji, a smatram da jesmo, moramo trkački biti jednako raspoloženi i agresivni poput domaćina. Tu će isplivati kvaliteta. Na tome je bio naglasak u radu proteklih dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je što klub planira njegovu budućnost koja je vezana i uz hrvatsku reprezentaciju. Ako bude radio kao do sada, uz sav oprez koji je nužan u radu s mladima, doći će u poziciju da dobije poziv u A vrstu. No, nemojmo pretjerivati i uspoređivati ga s Messijem. Puno njih ste proglasili novim Messijima pa su onda nestali. Nemojmo dopustiti da se mladi igrači miču s puta na koji su došli radom. Odigrao je sjajno, a onda su juniori od Dinama izgubili od Osijeka 3:0. Pa, 'ajmo vidjeti i tko igra u tom Osijeku! Pratimo naše igrače vani, ali i kod kuće".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo