Što kažu susjedi? / Pogledajte što o pobjedi Hrvatske pišu mediji iz regije: 'Opet ti Hrvati i penali'

Image
Foto: Pixsell.hr

Hrvatsku u petak od 16 sati čeka pobjednik dvoboja između Brazila i Južne Koreje

5.12.2022.
20:23
Pixsell.hr
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija je u osmini finala pobijedila Japan na penale 3:1 nakon što je nakon 120 minuta bilo 1:1. Japan je poveo u 43. minuti golom Maede, a Hrvatsku je u igru vratio Ivan Perišić krasnim golom glavom u 55. minuti. Hrvatska će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Brazil - Južna Koreja.

Junak pobjede Hrvatske bio je Dominik Livaković koji je Japancima skinuo tri penala i postao tek treći golman u povijesti svjetskih prvenstava koji je obranio tri penala. Hrvatska je tako treći put u zadnjih pet nokaut utakmica na velikim natjecanjima slavila nakon penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet ti penali i Hrvati", naslov je na srpskom Kuriru koji je "čestitao komšijama" na prolasku u sljedeću fazu natjecanja. Kurir je napisao da će Japanci morati jako napredovati u pucanju penala te da je pravo čudo da nakon 1:1 više nije pao gol do kraja utakmice.

"Vicešampion se provukao poslije ruleta penala. Hrvati imali više sreće, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali uporne Japance i idu u četvrtfinale", naslov je na srpskom tabloidu Alo! dok je slovenski Sportal objavio da je Dominik Livaković junak hrvatske pobjede protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska slavi Livakovića", piše Radio Sarajevo, a SportSport.ba ističe - "Hrvatska ne može bez drame, ali idu među osam: Dominik Livaković!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo