Pogledajte kako je Split šokiran u Londonu

Nadali su se da će Splićani iznenaditi Fulham, budući su prvu utakmicu u Dugopolju "izvukli" 0:0. Međutim, platili su danak neiskustvu i porazom 0:2 oprostili su se od Europe za ovu sezonu.

4.8.2011.
16:53
VOYO logo

London. Stadion: Craven Cottage. Gledatelja: 24.000. Sudac: Martin Jol (Nizozemska)

Strijelac : 1:0 - Johnson (19.'), 2:0 - Murphy (56.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fulham: Schwarzer, Hangeland, Riise, Johnson, Murphy, Senderos, Duff, Hughes, Etuhu, Dempsey, Zamora

Split: Vuković, Budiša, Vidić, Šimić, Vitaić, Baraban, Milović, Erceg, Marčić, Križanac, Čop Fulham je do vodstva došao u 19. minuti. Nakon jednog brzog kornera koji je ubacio Duff, Vukovića je matirao Andrew Johnson i to iz vrlo teške pozicije, s prve vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra Hrvata se raspadala, Fulham je nametnuo svoj tempo, redali su se napad za napadom. Gosti su rijetko dolazi pred domaćeg vratara, bili su to slabi udarci.

U drugom dijelu nešto agresivnije kreće Split, prvo preko Ante Vitaića koji je "oćešao" vratnicu, pa pokušajem brzih kontri bez pravog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne bude senzacije pobrinuo se kapetan Fulhama Danny Murphy koji je u 56. minuti realizirao jedanaesterac za 2:0, poslavši Vukovića na krivu stranu.

Johnson, strijelac prvog gola još je jednom prevario vratara Splićana, ali linijski sudac podigao je zastavicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabro su Splićani igrali do kraja, Križanac je pokušavao sa 30 metara, Vitaić iz slobodnjaka, no na otvorenu igru reagirali su domaćini, pa su dečki Ivana Katalinića imali i sreće što Kasami i Riise nisu realizirali šanse u posljednjoj minuti.

Hrvatska je u četvrtak ostala bez sva tri predstavnika u Europskoj ligi, inozemne službene utakmice igrat će tek zagrebački Dinamo. Kraj utakmice. Split je izgubio u Londonu 2:0 i tako zaokružio loš dan hrvatskog nogometa, u kojem su ispala sva tri naša predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Fulham mogao i do trećeg gola. U posljednim trenucima utakmice Riise je odlično probio stranu i nabacio u sredinu, ali lopta je ipak nekako izbačena iz kaznenog prostora.

89' - Utakmica se zaoštrila. Na samom kraju utakmice gledamo puno ružnih startova. Zbog jednog takvog požutio je Rašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Žuti za Marčića i Briggsa. Zbog međusobnog koškanja požutjeli su Marčić i Briggs.

85' - Požutio je Murphy. Zbog vrlo grubog prekrašaja na centru igrališta žuti karton dobio je Murphy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Iz igre je izašao Dempsey. Umjesto njega posljednjih deset minuta u igri će biti Briggs.

75' - Rašić je ušao u igru. Umjesto Vitaića u igri je Rašić. Zamjenu su napravili i Englezi. Umjesto Zamore u igri je Dembele. 71' - Marčić odlično nabacio za Čopa. Odlično je desnu stranu probio Marčić i ubacio u sredinu. Prvi je do lopte došao Duje Čop, ali opet je odlično bio postavljen Schwarzer i lako je to obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Šimić točno pucao u Schwarzera. Na 16 metara od gola Fulhama lopta je došla do Šimića, ali njegov udarac je išao točno u Schwarzera.

62' - Milović pogodio gredu. Nakon ubacivanja Ercega sa lijeve strane, Milović je u padu skrenuo loptu, ali njegov udarac je zaustavila greda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - U igri je Obilinović. Iz igre je izašao Baraban, a umjesto njega ušao je Obilinović.

59' - Žuti karton za Johnsona. Nakon što nije stao nakon sučevog zvižduka, Johnson je dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - GOOOOOLLLLL za Fulham. Najstrožu kaznu u pogodak je pretvorio Murphy. Golmana je poslao u jednu stranu, a loptu u drugu.

55' - Vidić skrivio jedanaesterac i požutio. Nesmotreno je Vidić reagirao u šesnaestercu i dao je priliku Englezima da povećaju vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Vitaić odlično pucao iz slobodnog udarca. Dobili su Splićani priliku iz slobodnog udarca sa 30 metara. Vitaić je uzeo loptu i opalio, a prošlo je to pokraj vratnice.

46' - Počeo je nastavak utakmice. Pred Splitom je još 45 minuta u kojima mogu popraviti loš dan hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Sudac nije odlučio produživati prvi dio i odmah je po isteku 45. minute označio kraj.

44' - Požutio je Baraban. Zbog prekršaja na Dempseyu požutio je Baraban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' Čop zaprijetio. Čop je došao do prostora u šesnaestercu Fulhama, ali se odlučio na ubacivanje pred gol. Tamo nije bilo nikoga pa je propala izgledna prilika Splićana.

31' Blokiran udarac Zamore. Pokušao je napadač Fulhama sa 20-ak metara, ali je to još jednom blokirano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Dempsey zamalo zabio za 2:0. Sa ruba šesnaesterca dugo se namještao Amerikanac u redovima Fulhama, ali na sreću Splićana otišao je udarac iznad vratiju.

21' - Baraban zaprijetio. Samo dvije minute nakon primljenog gola pokušao je Baraban, ali je njegov udarac otišao iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - Johnson donio vodstvo Fulhamu. Nastavlja se loš dan hrvatskih klubova. Od 19. minute u Londonu Split gubi. Vodstvo domaćinima donio je Johnson.

4' - Prva prilika za Splićane. Duje Čop već na samom početku utakmice mogao je šokirati Engleze, ali njegov udarac nije bio opasan i Schwarzer ga je bez problema obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica u Londonu.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Split će biti lišen usluga napadača, Bojana Golubovića, koji nije dobio vizu za Veliku Britaniju, ali i taj detalj govori o tome kako crveni shvaćaju utakmicu protiv Fulhama.

Jer, o vizi za Golubovića, koji ma samo srpsku putovnicu, trebalo se razmišljati puno prije, a ne dva dana uoči utakmice. Ipak, trener Ivan Katalinić hrabro najavljuje.

"Idemo zabiti gol!".

Uglavnom, Split je čarterskim letom (63 putnika) otputovao na ugodan i opušten izlet u London. Naravno, braća Slaven i Jozo Žužul s obiteljima su u zrakoplovu, igrači su poveli supruge i djevojke...

Katalinić nije otputovao na izlet nego na pravu europsku utakmicu. Ispod njegove tradicionalne smirenosti uoči utakmice kuje se pakleni plan po kojem će glavnu riječ voditi Ivica Križanac u obrani i Duje Čop u napadu. Još ako im se priključi Andrija Vuković na vratima...

Trener Fulhama Martin Jol uvjeren je u prolaz, ali ga zabrinjava Splitova taktika.

"Split je dobra i organizirana momčad, a njegovu obrambenu formaciju 5-3-2 teško je probiti. Morat ćemo stvarati veći pritisak na njegovoj polovici".

Vezani članci:

arti-201107300026006 arti-201107280860006 arti-201107290940006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo