Pogledajte kako je Ćiro pokraden u Omanu!

Slavni hrvatski trener Miroslav Blažević utučen se vratio iz Kine.

29.6.2011.
12:04
VOYO logo

Ćiru Blaževića jako boli što nije uspio u svojoj misiji da Kinu odvede na Olimpijske igre u Londonu, a još ga više muči slijed čudnih odluka i okolnosti koje su do toga dovele.

"Još sam u šoku. Vrlo sam teško preživio ovu pljačku stoljeća. Ovo je bila moja povijest, najvažnija utakmica karijere. Učinio sam sve da kvalifikacije dočekamo spremni, ali nisam uspio i beskrajno sam žalostan", izjavio je utučeni hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prvoj utakmici pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu Kina je poražena 1:0, a jedini pogodak na utakmici zabio je Al Hadhri u četvrtoj minuti utakmice.

I u tom susretu Kinezima je poništen regularan gol, a Ćirini igrači su u samom finišu utakmice promašili dvije stopostotne prilike glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je uzvrat u Muscatu, gdje su suci teško oštetili kinesku reprezentaciju, a problemi su počeli i puno prije nego što se lopta zakotrljala s centra igrališta.

"Vozač autobusa koji je stigao po nas rekao je kako mu ne radi klima, pa smo se 15 minuta vozili na temperaturi od 70 stupnjeva. Kad sam stigao do vozačkog mjesta, shvatio sam da klima ipak radi i upalio sam je, no do tada se već s nas slijevao znoj", prepričava Miroslav Blažević, Ćirin sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je, pomalo čudno, zakazana za 18 sati i 15 minuta kad je Oman grijalo 48 stupnjeva.

Problemi na travnjaku počeli su već u drugoj minuti susreta, kad sudac nije kaznio prvi oštar start domaćeg igrača, dok u 14. nije kaznio brutalan nasrtaj igrača Omana s dvije noge. Blažević je nabrojao ukupno sedam spornih situacija u prvome poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u 75. minuti Kina je zabila gol, koji je u tom trenutku jamčio produžetke, no odmah nakon toga je jedan od Ćirinih igrača dobio crveni karton. Tada je zbog prigovora isključen Ćirin trener golmana Antonio Šišić, dok je jedan igrač s klupe dobio žuti karton.

"Ni to im nije bilo dovoljno", prisjeća se Ćiro, čiji su igrači minutu prije kraja zabili regularan gol koji je poništen zbog navodnog zaleđa, a hrvatski trener tvrdi da je u tom trenutku htio povući momčad s terena, ali se u posljednji trenutak ipak predomislio, te na kraju i on zaradio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se ozlijedio još jedan Kinez, pa je Ćirina momčad u produžetke ušla s devet igrača i takva oslabljena primila tri gola, iako je imala čistu priliku za pogodak.

Kineska javnost ljuta je na Kineski nogometni savez jer nije ništa poduzeo da se osiguraju regularni uvjeti na terenu i oko njega, a Ćiro je, iako utučen, zainteresiran za ostanak i 15. srpnja se vraća u tu zemlju na pregovore o nastavku suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji više mogućnosti, a Ćiro tvrdi da je jedna od njih i preuzimanje A reprezentacije.

Više o temi: cate-201101170366004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106250293006 arti-201105170990006 arti-201104170375006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo