POČINJE RASPAD CITYJA? / Englezi se raspali o masovnom egzodusu, evo gdje bi Pep mogao završiti i kakvu slatku osvetu Uefi neki sanjaju

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage

15.2.2020.
8:50
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je aktualnog engleskog prvaka Manchester City s dvije godine zabrane nastupa u eurokupovima i financijski s 30 milijuna eura zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa.

Image
ZAŠTO JE MANCHESTER CITY ZAPRAVO IZBAČEN IZ LIGE PRVAKA? /

Drakonska kazna nije slučajna, napravili su ozbiljan prekršaj

Image
ZAŠTO JE MANCHESTER CITY ZAPRAVO IZBAČEN IZ LIGE PRVAKA? /

Drakonska kazna nije slučajna, napravili su ozbiljan prekršaj

Iz UEFA-e su objavili kako je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine". City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lauseanni.

Nakon ove odluke počele su se pojavljivati razne priče što će biti s klubom. Independent je objavio da bi mogli imati problema i u Engleskoj te se spominje moguće izbacivanje iz Premier lige odnosno oduzimanje bodova. Najgori scenarij bio bi bacanje u najniži rang engleskog nogometa, što je svakako moguće i ova kazna UEFA-e mogla bi zaista biti početak kraja za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor engleza

ESPN piše kako je Pep Guardiola zabrinut da bi brojne zvijezde mogle napustiti klub. Mirror se također nadovezao na ovu priču i spominju Aguera, De Bruynea, Sterlinga te riječi poput masovnog egzodusa. U svakom slučaju za te igrače neće manjkati interesa. The Sun je u tu priču stavio i samom Guardiolu, kojeg već neko vrijeme vreba Juventus.

Koji bi bio najbolji odgovor Cityja o a Uefinu odluku? To je pitanje postavio Mirror jednom drugom tekstu. Odgoovr je jednostavan - osvojanje Lige prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bi trebali prihvatiti kaznu, osvojiti Ligu prvaka i odbiti primiti trofej, proći mirno pored predsjednika Uefe Aleksandera Čeferina i ostaviti natjecanje obezvrijeđeno nekoliko godina jer u njemu neće biti jedne od najatraktivnijih momčadi u Europi. Na taj način se barem pohlepni odvjetnici neće dodatno omastiti", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo