POCHETTINO PREDAO LISTU ŽELJA ČELNICIMA PSG-A: / Na njoj se nalaze dva ima, francuski prvak od siječnja će biti još moćniji?

Image
Foto: Profimedia, Martin Meissner/AP Photo

PSG je prošlog četvrtka iznenađujuće otpustio Nijemca Thomasa Tuchela

28.12.2020.
9:37
Profimedia, Martin Meissner/AP Photo
VOYO logo

Argentinski nogometni stručnjak, 48-godišnji Mauricio Pochettino, postigao je dogovor s vodstvom Paris Saint-Germaina i zamijenit će Nijemca ThomasaTuchela na klupi francuskog prvaka.

Odmah nakon što je stigla ova vijest krenula su nagađanja o njegovim prvim pojačanjima. Kako javljaju talijanski mediji Pochettino u siječnju želi dovesti ChristianaEriksena i PaolaDybalu. Gazzetta dello Sport tvrdi da je na pomolu razmjena između Intera i PSG-a. Umjesto Eriksena na San Siro bi trebao doći LeandroParedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuttosport pak dodaje kako je francuski prvak spreman ponuditi Juventusu 60 milijuna eura za Dybalu, ali napominju da Talijani za njega žele 100 milijuna.

Pochettino je, inače, trenirao Eriksena dok je bio na klupi Tottenhama, dok je sunarodnjaka tamo pokušavao dovesti u ljeto 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Alberto Gandolfo / Zuma Press
Image
Foto: Profimedia, Alberto Gandolfo / Zuma Press

Paolo Dybala

Tijekom igračke karijere Pochettino je, inače, proveo tri sezone u dresu PSG-a i u 95 utakmica postigao šest pogodaka za francusku momčad koja je tijekom tog razdoblja osvojila danas ugašeni UEFA Intertoto kup (2001.) i bila finalist Kupa Francuske (2003.).

PSG je prošlog četvrtka iznenađujuće otpustio Nijemca Thomasa Tuchela koji je još u srijedu navečer vodio momčad do uvjerljive (4-0) prvenstvene pobjede nad Strasbourgom kojom je trećeplasirani PSG došao na samo bod od vodećeg Lyona i drugoplasiranog Lillea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod Tuchelovim vodstvom PSG je u obje sezone osvojio naslov prvaka Francuske, a u prošloj je osvojio domaću trostruku krunu i došao do finala Lige prvaka na završnom turniru u Lisabonu u kojem je u vrlo izjednačenom finalu poražen od Bayerna s minimalnih 0-1.

PSG je i u ovoj sezoni elitnog europskog klupskog natjecanja izborio mjesto u osmini finala, a za plasman u četvrtfinale ždrijeb je Francuzima za suparnika dodijelio Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo