POBJEDA NA SABLASNO PRAZNOM CAMP NOUU: / Barcelona nastavila gaziti sve pred sobom, Messi ne pamti ovakav start sezone

Image
Foto: AFP

Nogometaši Barcelone pred praznim su stadionom Camp Nou svladali Las Palmas s 3-0 te nakon sedam kola španjolskog prvenstva i dalje imaju maksimalan učinak.

1.10.2017.
18:08
AFP
VOYO logo

Barcelona je igrala bez navijača zbog kaosa koji vlada u gradu na dan referenduma o neovisnosti Katalonije. Policija po naredbi središnje vlasti u Madridu pokušava spriječiti održavanje referenduma, a u neredima je ozlijeđeno više stotina ljudi. U takvoj je situaciji Barcelona tražila odgodu utakmice, a kad iz Španjolskog nogometnog saveza nisu htjeli udovoljiti tome, u klubu su odlučili da će se igrati bez gledatelja.

Mučenje u prvom poluvremenu

Ispred Camp Noua se okupilo desetak tisuća navijača koji su se do posljednjeg trenutka nadali kako će ih ipak pustiti na stadion, ali od toga nije bilo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U takvoj nenogometnoj atmosferi Barcelona se mučila tijekom prvog poluvremena i tek u nastavku slomila goste koji su igrali u dresovima s malom španjolskom zastavom. U 48. minuti prvi je pogodak na susretu postigao Sergio Busquets glavom nakon kornera, dok je pobjedu s dva gola u završnici potvrdio Lionel Messi u 70. i 77. minuti. Busquetsu je ovo prvi gol za Barcelonu još od studenog 2014., dok je Messi nastavio s 'teroriziranjem' suparničkih obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi nikad učinkovitiji

Argentinac na kontu ima 11 golova što je najviše u njegovoj karijeri nakon uvodnih sedam kola Primere. Ukupno je u 2017. postigao 45 golova u svim natjecanjima, najviše od svih igrača iz pet najjačih europskih liga.

Ernesto Valverde je, pak, postao tek drugi trener u povijesti Barcelone koji je u prvenstvo startao s maksimalnih sedam pobjeda. Prije njega je to uspjelo samo Gerardu Martinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je drugo poluvrijeme za Barcelonu koja sada ima 21 bod, pet više od druge Seville, dok Alen Halilović zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Las Palmasa koji sa šest bodova zauzima 17. mjesto.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo