PLENKOVIĆ I JANDROKOVIĆ IZRAZILI SUĆUT OBITELJI OTTE BARIĆA: / 'Pamtit ćemo ga kao čovjeka velikog znanja i životnog iskustva, nogometaša i vrsnog trenera'

Otto Barić umro je u nedjelju od posljednica koronavirusa

13.12.2020.
22:13

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Otta Barića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku jednog od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena, gospodina Otta Barića. Pamtit ćemo ga kao čovjeka velikog znanja i životnog iskustva, nogometaša i vrsnog trenera, koji je imao vrlo uspješnu trenersku karijeru u brojnim klubovima, a bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koju je odveo na Europsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine," stoji u brzojavu.

Galerija

"U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno," stoji u brzojavu predsjednika Vlade.

'Bio je puno više od nogometnog trenera'

Brzojav sućuti obitelji Barićevoj obitelji poslao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"Poštovana obitelji Barić, sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo gospodin Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera i bivši izbornik hrvatske reprezentacije. Nogomet je obilježio život gospodina Barića čiji je profesionalni put protekao na relaciji Hrvatska - Austrija. Nakon igračke, ostvario je jednu od najplodonosnijih i najtrofejnijih trenerskih karijera osvajajući prvenstva u Austriji i u Hrvatskoj, a dvaput je igrao i finala europskih natjecanja," stoji u brzojavu.

"Kao izbornik odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europsko prvenstvo 2004. godine, a pamtit ćemo i njegovo uspješno vođenje nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Gospodin Otto Barić bio je puno više od nogometnog trenera, čovjek širokog znanja i bogatog životnog iskustva zbog čijeg će odlaska ostati praznina u hrvatskom športu. U ovom bolnom trenutku, poštovana obitelji, izražavam vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i osobno," stoji u brzojavu predsjednika Sabora.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali