Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Otta Barića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku jednog od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena, gospodina Otta Barića. Pamtit ćemo ga kao čovjeka velikog znanja i životnog iskustva, nogometaša i vrsnog trenera, koji je imao vrlo uspješnu trenersku karijeru u brojnim klubovima, a bio je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije koju je odveo na Europsko prvenstvo u Portugalu 2004. godine," stoji u brzojavu.

Galerija

"U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno," stoji u brzojavu predsjednika Vlade.

'Bio je puno više od nogometnog trenera'

Brzojav sućuti obitelji Barićevoj obitelji poslao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"Poštovana obitelji Barić, sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo gospodin Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera i bivši izbornik hrvatske reprezentacije. Nogomet je obilježio život gospodina Barića čiji je profesionalni put protekao na relaciji Hrvatska - Austrija. Nakon igračke, ostvario je jednu od najplodonosnijih i najtrofejnijih trenerskih karijera osvajajući prvenstva u Austriji i u Hrvatskoj, a dvaput je igrao i finala europskih natjecanja," stoji u brzojavu.

"Kao izbornik odveo je hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europsko prvenstvo 2004. godine, a pamtit ćemo i njegovo uspješno vođenje nogometnog kluba Dinamo Zagreb. Gospodin Otto Barić bio je puno više od nogometnog trenera, čovjek širokog znanja i bogatog životnog iskustva zbog čijeg će odlaska ostati praznina u hrvatskom športu. U ovom bolnom trenutku, poštovana obitelji, izražavam vam iskrenu sućut uime Hrvatskoga sabora i osobno," stoji u brzojavu predsjednika Sabora.