NIJE OKLIJEVAO /

Plavi u svoje redove doveli igrača iz Bundeslige: 'Kad sam čuo da me Dinamo želi...'

Image
Foto: GNK Dinamo

Iako se u početku smatralo da će Mbuku doći na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa, Dinamo je odlučio izravno kupiti ovog reprezentativca DR Konga

3.9.2024.
20:56
GNK Dinamo
VOYO logo

Dva dana prije kraja prijelaznog roka, hrvatski prvak Dinamo osnažio je svoj tim dolaskom Nathanaela Mbukua, bivšeg igrača Augsburga. Ovaj talentirani napadač, koji se može prilagoditi različitim pozicijama – bilo da igra na krilu, kao centralni napadač ili ofenzivni vezist – donosi značajnu svestranost na Maksimir.

Image
ESKALACIJA /

Još jedan izravan udarac Srbiji: Piksi prijetio otkazom?

Image
ESKALACIJA /

Još jedan izravan udarac Srbiji: Piksi prijetio otkazom?

Iako se u početku smatralo da će Mbuku doći na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa, Dinamo je odlučio izravno kupiti ovog reprezentativca DR Konga. Klupski izvori otkrili su da je transfer realiziran za iznos manji od pola milijuna eura, a Mbuku je potpisao višegodišnji ugovor s Plavima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnost ovog transfera leži u neobičnim uvjetima. Naime, Augsburg će na kraju sezone imati obvezu aktivirati klauzulu za povrat 22-godišnjeg nogometaša, no Zagrepčani ima pravo opovrgnuti tu klauzulu, što bi im omogućilo da zadrže napadača ako se pokaže kao pravilan izbor.

Mbuku je izrazio oduševljenje dolaskom u Dinamo, rekavši: “Kad sam čuo da me Dinamo želi, nisam razmišljao o drugim opcijama. Rekao sam svom menadžeru da odmah idem u Dinamo, to je veliki klub i sjajna prilika za mene, igrati u ovom klubu, u ovom gradu, u Ligi prvaka… Jako mi je drago da je tako ispalo i doista sam sretan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisao je i svoj stil igre: “Ako bih nešto morao izdvojiti u mojoj igri, onda bi to bila igra jedan na jedan, dribling, dodavanja, jako puno kretanja… Najvažnija je momčadska igra, volim asistirati i uvijek ću pružiti sve od sebe da kao momčad budemo što bolji. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi osvajati trofeje i da zajedno načinimo i korak više.”

Iako je dolazak Mbukua izazvao uzbuđenje, neće biti dostupan za nadolazeće utakmice Dinama. Nakon potpisa ugovora, odmah će se pridružiti reprezentaciji DR Konga, koja se priprema za kvalifikacije za Afrički kup nacija protiv Gvineje i Etiopije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo