PISMO KOJE JE UZDRMALO BARCELONU: / Katalonija na nogama nakon što su šestorica ključnih ljudi iz kluba otkrili razloge svoje odluke

Image
Foto: Profimedia

Kriza u katalonskom gigantu Barceloni

10.4.2020.
7:39
Profimedia
VOYO logo

"Remodeling" u Upravnom odboru katalonskog giganta Barcelone, koju je predsjednik Jose Maria Bartomeu promovirao ovaj tjedan, imala je trenutne i trajne posljedice i dovela do ostavke šest članova uprave kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve objasnili

Prema pisanju La Vanguardia, a prenošenju Mundo Deportiva, Emili Rousaud i još petorica članova Uprave podneli su ostavku jučer popodne i predali pismo ovjereno pred javnim bilježnikom u kojem su objasnili razloge svoje ostavke.

Osim Rousauda, podnijeli su ostavku i Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia. Sva šestorica ostavili su i oproštajno pismo svojim dojučerašnjim kolegama s kojima su sudjelovali u vođenju i upravljanju kluba, a kojem je La Vanguardia imao pristup u svijetu novinara...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Predsjednikov nedostatak snažnosti u slučaju društvenih mreža'

Osim Bartomeuove odluke o uklanjanju nekoliko rukovoditelja iz kluba ovog tjedna, nekoliko je razloga zbog kojih je šest čelnika podnijelo ostavku. S jedne strane, predsjednikov nedostatak snažnosti u slučaju društvenih mreža, a s druge, razlike u pregovorima o smanjenju plaća nogometaša i ostalim zaposlenicima u klubu, usprkos krizi uzrokovanoj koronavirusom. Prema informacijama koje ima La Vanguardia, nije isključeno da će u sljedećih nekoliko dana također biti odlazaka...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnili razlog odlaska s funkcija

U pismu šestorica menadžera obrazlažu razloge svoje odluke, traže da se pojave odgovornosti za slučaj društvenih mreža i preporučuju održavanje izbora u FC Barceloni što je prije moguće, ističe Mundo Deportivo. Pismo šestorice bivših visokih klupskih dužnosnika u Barceloni prenosimo u cjelosti s web izdanja Mundo Deportiva:

"Ovim putem želimo priopćiti da su dolje potpisani menadžeri prenijeli predsjedniku Bartomeu našu odluku da nepovratno odstupe sa svojih funkcija u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do ove krajnje točke smo došli ne uspijevajući preokrenuti kriterije i oblike upravljanja klubom suočavajući se s važnim izazovima budućnosti i, posebno, iz novog post-pandemijskog scenarija.

'Raspišite nove izbore'

Moramo istaknuti i svoje nezadovoljstvo nesretnom epizodom na društvenim mrežama, poznatom pod nazivom 'Barçagate', o kojoj smo saznali putem novina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje tražimo da se, nakon što su predstavljeni rezultati revizije povjerene PWC-u, obrišu neke odgovornosti kao i eventualna nadoknada odgovarajuće imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao posljednju uslugu našem klubu, preporučujemo da, čim okolnosti dopuste, raspišu nove izbore koji omogućuju, sa svim pravima, upravljanje klubom na najbolji mogući način u svjetlu važnih izazova većine neposredna budućnost od prijeke je potrebe.

Posljednje, ali ne najmanje bitno, želimo zahvaliti kolegama u Upravnom odboru koji su se maksimalno posvetili i žrtvovali za dobrobit našeg voljenog nogometnog kluba Barcelona. Također, zahvaljujemo rukovoditeljima i zaposlenicima Kluba na podršci i izvrsnom radu u ovo vrijeme u kojem smo imali čast služiti našoj voljenoj Barçi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šestorica koja su dala ostavku

Veliki zagrljaj svima, živjela Barcelona.

Emili Rousaud Parés, Enric Tombas Navarro, Maria Teixidor Jufresa, Silvio Elías Marimón, Josep Pont Amenós, Jordi Calsamiglia Blancafort ”, stoji u zajedničkom pismu spomenute šestorke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo