osvojili prestižni turnir / Pioniri Dinama na vrhu Europe: 'Lijepo je pobijediti, ali treba ostati skroman i u pobjedi'

Image
Foto: GNK Dinamo

GNK Dinamo je drugi put osvojio ovaj trofej s obzirom da je generacija 1998. (Sosa, Lovren, Moro, Brekalo, Soldo, Šemper, Kalaica…) osvojila preistižni trofej 2013. godine u Manchesteru

7.5.2017.
20:06
GNK Dinamo
VOYO logo

Dinamova momčad U-14, stariji pioniri II, osvojili su prestižni Nike Premier Cup 2017 - European Finals nakon 2:0 pobjede nad Hoffenheimom! Tako je momčad koju vodi trener Miro Davidović postala neslužbeni prvak Europe u ovoj kategoriji, objavio je GNK Dinamo na službenoj stranici.

Dinamo se na europsku završnicu plasirao pobjedom na 15. Memorijalu vukovarskih branitelja, kad su čak s 10:0 svladali vršnjake iz Rijeke. U grupnoj fazi Nike Premier Cup-a u Berlinu Plavi su igrali protiv Olympiacosa, Šahtara i FC Honke. Nakon početnog 1:0 poraza nad grčkim prvakom, Plavi su svladali ukrajinski Šahtar, te u zadnjoj utakmici skupine koje je odlučivala o prolazu u četvrtfinale odigrali u neodlučeno (0:0) protiv finske momčadi FC Honka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je u četvrtfinalu uslijedila prava drama, produžeci i raspucavanje penala za 3:2 pobjedu i ulazak u polufinale! Sama završnica turnira odigrala se u nedjelju, 7. svibnja, u kampu Herthe Berlin. Dinamo je u polufinalu s dominantnom igrom svladao prašku Spartu s visokih 5:0. Hattrick postigao je Bartol Barišić dok je dva pogotka dodao Ante Crnac. U finalu Dinamo je igrao protiv Hoffenheima kojeg je svladao s 2:0! U finalu je Dinamo poveo na samom otvaranju susreta, već u 2. minuti pogotkom Ivana Šaranića, a veliki trijumf potvrdio je pogotkom Ante Crnac. Pioniri su tako, nakon 2013. godine, još jednom osvojili Nike Premier Cup! 

"Ovo je de facto prvenstvo Europe, 16 najboljih momčadi i svi su na visokom nivou. Organizacija je zaista vrhunska, uvjeti isto vrhunski, evo igrali smo u finalu na pomoćnom terenu Herthe Berlin, gdje inače igra njihova druga momčad. Zaista, druga dimenzija", izjavio je trener MiroDavidović nakon završetak turnira, te nadodao: "Lijepo je pobijediti, ali treba ostati skroman i u pobjedi. Ovo je sjajno iskustvo za sve nas, biti prvi u državi je privilegija, a slaviti u europskoj završnici je nešto neopisivo. Hvala i našim ljudima koji žive u Njemačkoj, koji su nas došli bodriti, atmosfera je bila dobra i lijepa".  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo