IMA RAZLOG /

Piksijev izabranik sve ostavio bez teksta: Na terenu nepomično stajao bos

Image
Foto: Profimedia

Ofenzivac je prišao terenu, skinuo svoje cipele i stao bos na travu, slušajući glazbu kroz slušalice

13.10.2024.
13:41
Profimedia
VOYO logo

Uoči susreta Lige nacija između Srbije i Švicarske, pažnju je privukla nesvakidašnja scena s Veljkom Birmančevićem u glavnoj ulozi. Naime, talentirani napadač odlučio je provesti nekoliko trenutaka bosonog na travi stadiona Dubočica u Leskovcu.

Image
PUNI HVALE /

Španjolci oduševljeni Vuškovićem: 'On je novi Gvardiol, ima sposobnost da igra za Real Madrid'

Image
PUNI HVALE /

Španjolci oduševljeni Vuškovićem: 'On je novi Gvardiol, ima sposobnost da igra za Real Madrid'

U današnjem nogometu uobičajeno je da igrači imaju različite načine pripreme prije utakmica, bilo kroz osobne rituale, molitve ili glazbu. Međutim, Birmančevićev pristup svakako je među onima koji se izdvajaju. Njegova posebna priprema uključuje izlazak na teren bez obuće, gdje nepomično stoji i koncentrira se na jednu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je bilo i noć uoči utakmice protiv Švicarske. Ofenzivac je prišao terenu, skinuo svoje cipele i stao bos na travu, slušajući glazbu kroz slušalice. Ovaj ritual izaziva znatiželju, ali srpski nogometaš je ranije izjavio kako ne želi otkrivati razloge te ga zadržava kao svoju osobnu tajnu.

Na terenu je Birmančević briljirao protiv Švicaraca. Dok u Sparti uglavnom igra kao izrazito ofenzivan igrač, izbornik Stojković ga u reprezentaciji koristi na nešto drugačiji način. Kod Orlova mu je dodijeljena uloga lijevog beka, pozicije na kojoj je pokazao iznimne vještine i u napadu i u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je u klubskim utakmicama oslobođen defenzivnih zadataka, u reprezentaciji je bio prisiljen prilagoditi se, pogotovo zbog taktičkih zahtjeva ekipe. Birmančević je protiv Švicarske odradio sjajan posao na svojoj strani, s posebnom pohvalom za njegovu obrambenu igru.

Statistika govori sama za sebe – u dresu Sparte ove je sezone već postigao šest golova i upisao četiri asistencije u svim natjecanjima, zbog čega je klub ljetos izdvojio 2,3 milijuna eura kako bi ga otkupio od Toulousea. Nije ni čudo da je medijima u Srbiji, poput Sportala, njegov nastup protiv Švicaraca bio toliko dojmljiv da su mu dodijelili nadimak "Univerzalni vojnik", ističući njegovu svestranost na terenu.

Podsjetimo, Srbija je pobijedila Švicarsku rezultatom 2:0, čime su napravili važan korak prema plasmanu u četvrtfinale Lige nacija. Stojković je svog igrača izveo s terena pred sam kraj utakmice, čime je zaključena njegova sjajna predstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo