PERSONA NON GRATA: / Ovo je čovjek kojeg 'čitava' Srbija ne može smisliti

Image
Foto: Screenshot: You tube

Trener Kairata iz Almatyje Vladimir Weiss čovjek je koji je kumovao i Partizanu i Crvenoj zvezdi u europskim natjecanjima.

10.7.2015.
7:00
Screenshot: You tube
VOYO logo

Navijači Partizana Grobari ježe se na ime ovog slovačkog stručnjaka već posljednjih deset godina. Slovački stručnjak bio je trener Artmedije, današnje MFK Petržalke, koja je Partizanu nanijela bolnu ranu u, kako srpski mediji pišu, novijoj klupskoj povijesti.

Artmedia Bratislava je 2005. godine u posljednjoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka izbacila Partizan i to poslije lutrije jedanaesteraca. Naime, samo 210 minuta igre nije bilo dovoljno da se dobije pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Weiss ponovno 'napada'

Deset godina nakon, Vladimir Weiss ponovno je izbacio jedan srpski klub. Crvenu zvezdu. I to s ukupnih 4:1 (0:2, 2:1). Beogradski klub doživio je pravu sramotu i oprostio se od Europe nakon samo dvije odigrane utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasluženo smo prošli dalje, jer smo bili bolji. Zvezda je velika momčad, ali moji nogometaši su odigrali dvije odlične utakmice. Božović je moj dobar prijatelj i odličan trener. Zapamtite ime njihovog golmana, to je jedan od najboljih golmana Europe. Samo on ih je spasio uvjerljivijeg poraza", izjavio je 50-godišnji Weiss, koji je od 2008. do 2012. bio i izbornik Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo