PEP SPREMA VELIKU PLJAČKU BAYERNA: / Njemački prvaci ostaju bez glavnog čovjeka?

Image
Foto: AFP

Velikim uspjesima u Barceloni i Bayernu Pep Guardiola stakao je silnu gomilu poklonika u nogometnom svijetu, kako među navijačima tako i igračima.

14.3.2016.
12:22
AFP
VOYO logo

Posljednje među njima je Bayernova zvijezda DavidAlaba, sjajni 23-godišnjak i izrazito koristan igrač kojeg Guardiola koristi na više pozicija. Znači nogometaš po njegovoj mjeri. Iako su se engleski mediji, među kojima je i Manchester Evenening News, raspisali o tome da da ga Guardiola silno želi u novom klbu, čini se da je dobio odbijenicu.

Naime, njemački Bild objavio je da je Alaba blizu potpisivanja novog ugovora s Bayernom. Prema njemu u Münchenu bi trebao ostati do 2021. godine. Također, sadašnju sedam miljuna visoku plaću klub će mu, tvrdi Bild, povisiti na 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni čovjek?

Međutim, iako je izvjesno da će Guardiola izgubiti ovu bitku s Bayrnom sasvim je moguće da će dobiti jednu drugu. Njemački Sport 1 javlja kako bi Katalonac u Manchestre Cityju možda i više od ijednog igrača Bayerna želio dovesti njihova transfer gurua MichaelaReschkea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o tehničkom direktoru poznatom kao čovjeku iza scene koji pronalazi i dovodi igrače u Bayern. Tako je zaslužan što su u klub između ostalih došli igrači poput Artura Vidala, Douglasa Coste, Joshue Kimmicha i Kingsleya Comana. Reschke je u klubu od 2014. a od tada jako blisko surađuje s Guardiolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela ova priča podupire rašireno mišljenje da će biti velikih promjena u Manchester Cityju ovog ljeta, što je i za očekivati s obzirom na velike ambicije vlasnika šeika Mansoura.

Prije nego što krene u nove izazove Pepa Guardiolu u srijedu čeka onaj u Ligi prvaka s Juventusom. Bayern je Torinu odigrao 2:2 tako da će ih bilo kakkva pobjeda odvesti u četvrtfinale elitnog klupskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo