PEP IZBORIO VELIKU POBJEDU NAD BARCELONOM: / Brazilac za kojeg se 'tuklo' pola Europe potpisao za Manchester City

Image
Foto: AFP, RAPHAEL ALVES

Pep Guardiola i Manchester City odnijeli su veliku pobjedu na nogometnom tržištu, potpisavši ugovor s 19-godišnjim brazilskim napadačem Gabrielom Jesusom.

3.8.2016.
17:30
AFP, RAPHAEL ALVES
VOYO logo

Mladić u Južnoj Americi ima status jednog od najvećih talenata, prošle je godine proglašen najboljim novakom u prvoj brazilskoj ligi. Cijelu dosadašnju karijeru proveo je u Palmeirasu u kojem će ostati na posudbi do prosinca.

Do prosinca u Palmeirasu

Za Gabriela se vodila velika borba među najboljim europskim klubovima, a posebno je uporna bila Barcelona koja je u jednom trenutku bila i najveći favorit za dovođenje mladog Brazilca. No, pobjedu je na kraju izborio bivši Barcelonin trener Pep Guardiola koji je privukao Gabriela na Etihad, a prema pisanju engleskih medija, Manchester City će Palmeirasu platiti 32 milijuna eura odštete uz određene bonuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester City je jedan od najboljih klubova na svijetu i zato sam iznimno sretan što sam potpisao. Imamo puno talentiranih igrača i fantastičnog trenera Guardiolu od kojeg ću moći puno naučiti. Radujem se što ću navijačima Cityja moći pokazati sve što znam. Mislim da nas čeka sjajna budućnost", rekao je Brazilac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup na OI

Gabriel je u 14 ovosezonskih nastupa u brazilskoj Seriji A postigao 11 pogodaka, a u sljedećih ćemo ga dvadeset dana moći gledati i u dresu brazilske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Manchester City je Gabriel peto ovoljetno pojačanje, a prije njega su potpisali Leroy Sane, Ilkay Gündogan, Nolito i Oleksandr Zinčenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo