DOK SVIRA RADIO / Pašalić oduševio Talijane: Nakon rušenja Liverpoola dali mu i novi nadimak

Image
Foto: Profimedia

'Znao sam da imam Pašalića u sjajnoj formi', rekao je trener Atalante, Gian Piero Gasperini

12.4.2024.
8:57
Profimedia
VOYO logo

Atalanta je u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige slavila na Anfieldu kod Liverpoola s uvjerljivih 3-0, a strijelac trećeg gola za goste bio je Mario Pašalić u 83. minuti.

Image
ATALANTA SLAVI /

Liverpool potopljen na Anfieldu u utakmici u kojoj se pisala povijest, zabio i Pašalić

Image
ATALANTA SLAVI /

Liverpool potopljen na Anfieldu u utakmici u kojoj se pisala povijest, zabio i Pašalić

Jako dobru utakmicu odigrao je hrvatski veznjak, a posebno ga je nakon susreta nahvalio i trener Gian Piero Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam da imam Pašalića u sjajnoj formi, a to nam je između ostalog pomoglo da De Roona stavimo iza zbog ozljede Kolašinca. Dugo smo zajedno i imamo vrlo specifične reference. Pokazali smo hrabrost i želju za ofenzivnijom igrom. Rijetko smo bili pod napadima. Zašto sam napravio samo jednu zamjenu? Nisam htio ništa dirati. Bojao sam se jer dečki su još uvijek bili dobri. Scamacca? Prolazi kroz proces rasta i teži postati igračem najviše razine. Ova utakmica za njega mora biti injekcija samopouzdanja", rekao je 66-godišnji Gasperini te dodao:

"Ovo je izvanredan rezultat za Atalantu, za njenu povijest i za sve navijače koji su nas bodrili nevjerojatnim entuzijazmom. Već je igranje u četvrtfinalu Europske lige nešto na što smo jako ponosni, a ovo je jedan od onih rezultata koje ćemo pamtiti. Kao što bi pamtili da osvojimo trofej."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Pašalića hvale i talijanski mediji koji njegov nastup uglavnom smatraju drugim najboljim nakon Scamaccine predstave, koji je zabio prva dva gola. Football Italia je hrvatskom nogometašu dala drugu najveću ocjenu, 8.5 te napisala: "Impresivan nastup u sredini veznoga rada, s loptom ili bez nje."

Talijanski Eurosport stavio je ocjenu 7.5: "Neumorni metronom Atalante. Pogodak za 3:0 samo je šlag na tortu još jedne sjajne izvedbe ove sezone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trećim golom odveo je Atalantu do ekstaze", napisao je Calciomercato koji ga je ocijenio sa 7.5, baš kao i TuttoMercatoWeb te Sport Virgilio.

Atalantin lokalni Bergamo News mu je dao 8.5 i novi nadimak: "Pašalić je profesor, a gol je savršena kulminacija njegova nastupa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašaliću je to bio peti gol u sezoni, a ukupno je u 236 utakmica za Atalantu zabio 49 golova, što je za veznjaka kojemu trener dosta često mijenja pozicije, uistinu impresivna brojka. Od 2018. godine, otkako je došao u Bergamo, niti jedan veznjak nije zabio više od njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna forma Marija Pašalića definitivno je sjajna vijest i za Zlatka Dalića, koji ga je također znao koristiti na različitim pozicijama i koji je uvijek jako dobar kada treba računati na njega. Golove pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo