PARIŽANI GRADE SUPERSILU SVJETSKOG NOGOMETA: / Zvijezda Borussije posljednji je komadić njihove slagalice

Image
Foto: AFP

Mladi veznjak Borussije Dortmund mogao bi ovog ljeta preseliti u redove Paris Saint Germaina

21.12.2018.
11:58
AFP
VOYO logo

"Možda će nam u ovom prijelaznom roku trebati dva defanzivna veznjaka, to je čista matematika.", fraza je to koju je Thomas Tuchel izrekao kada je upitan hoće li Adrien Rabiot u siječnju napustiti njegovu momčad.

Nema sumnje da je jedan od tih igrača Julian Weigl, čovjek s kojim je Tuchel bio oduševljen dok je radio u Dortmundu. Weigl ima ugovor s Borussijom do lipnja 2021. godine, a PSG ga je pokušao dovesti još prošlog ljeta, ali nisu uspjeli jer im je njemački velikan zatvorio vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao u drugi plan

Od dolaska Luciena Favrea u Borussiju situacija se prilično promijenila, švicarski strateg preselio je Weigla na klupu, a u vezi puno više koristi Axela Witsela i Thomasa Delaneya. Bivši trener Nice čak ga je smjestio na peto mjesto u hijerarhiji veznjaka koje ima na raspolaganju, ispred njega su Mahmoud Dahoud i Raphael Guerreiro.

Od 2015. do 2017. Nijemac je bio miljenik Thomasa Tuchela i jedan od najboljih nogometaša vodeće momčadi njemačkog prvenstva, a sada s 23 godine tvrdi da je vrijeme da karijeru nastavi u nekom većem europskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani kao najsretniju opciju za transfer vide posudbu od šest mjeseci do kraja tekuće sezone na kraju koje bi otkupili njegov ugovor za 20 milijuna eura. Novi zakon koji je uvela UEFA dozvoljava da igrači dovedeni u prijelaznom roku imaju pravo nastupa u europskim natjecanjima pa bi Weigl bio idealno rješenje za PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo