Argentinski velikan nazvao stadion po svoj najpoznatijem navijacu

Iz redova argentinskog nogometnog prvoligasa San Lorenza objavili su da ce nazvati novi stadion po svojem svakako najpoznatijem navijacu - papi Franji.

11.9.2014.
22:49
VOYO logo

San Lorenzo je vijest sluzbeno potvrdio putem Twittera nakon sastanka klupske uprave: "Ime buduceg stadiona je odobreno i zvat ce se: Papa Franjo."

San Lorenzo je svoje domace utakmice igrao na stadionu 'Gasometro' u Boedu do 1979. godine, kada su dugovi natjerali klub na prodaju zemljista vojnoj vladi. Potom su se 1993. preselili na stadion 'Pedro Bidegain', koji se cesto nazivao 'Nuevo Gasometro', ali navijaci su vec godinama lobirali za povratak na staru lokaciju. Tako su navijaci donirali novac za otkup starog zemljista kojeg je vojna vlada prodala lancu supermarketa. Nakon sudske parnice lanac supermarketa bio je naposlijetku prisiljen prodati zemljiste u staro vlasnistvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/DqBCjvdxhXg

San Lorenzo je ranije ove godine osvojio Copu Libertadores po prvi put u svojoj povijesti, a argentinski mediji raspisali su se da im papa nosi srecu. Cijela je momcad u kolovozu imala prijem kod pape Franje u Vatikanu, a poglavar Katolicke Crkve je upitan ima li veze s povijesnim uspjehom voljenog mu kluba rekao: "Jako sam sretan zbog toga, ali ne, to nije cudo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo