PAO VELIKI DOGOVOR U HAJDUKU: / 'Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i nije bilo dvojbe što moramo napraviti'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Bez velike drame vodstvo kluba i igrači postigli su dogovor

17.4.2020.
17:15
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

HNK Hajduk je zaključio dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa, objavio je klub na službenoj stranici.

Image
[VIDEO] IMAO JE I HAJDUK SVOG RONALDA: /

Ovim majstorskim pogotkom Dinamu osigurao si je besmrtnost na Poljudu

Image
[VIDEO] IMAO JE I HAJDUK SVOG RONALDA: /

Ovim majstorskim pogotkom Dinamu osigurao si je besmrtnost na Poljudu

Kako su naveli, igrači prve momčadi su prihvatili prijedlog Kluba da u razdoblju od idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrača će se trajno odreći. Također itiču kako je Klub igračima ponudio i da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost Kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača", kazao je predsjednik Uprave MarinBrbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da smo pregovorima s igračima pristupili maksimalno odgovorno i korektno. Nismo brzali s donošenjem odluke i niti je jednostrano donosili nego smo kroz dogovor s igračima htjeli postići sinergiju. Odlučili smo ne komunicirati javno prijedlog dogovora, dajući igračima mogućnost da u miru sagledaju sve okolnosti koje utječu na Klub i nogomet u Hrvatskoj te u skladu s time donesu svoju odluku kako pristupiti dogovoru. Zahvaljujemo im se još jednom na pokazanom momčadskom duhu i solidarnosti koju pokazali u ovoj situaciji gdje su povrh doniranih sredstava u našim humanitarnim akcijama još jednom pokazali veliku odgovornost prema našem Klubu i čitavoj zajednici", dodao je sportski direktor IvanKepčija.

"Ovo je situacija koja se događa jednom u povijesti i u kojoj svi moramo podnijeti svoj dio tereta kako bi Klub ostao stabilan. Posebno mi je drago što su je momčad već nakon prvog sastanka pokazala razumijevanje za novonastale okolnosti te zaista nije bilo dvojbe trebamo li se mi igrači solidarizirati s Klubom u trenutku kada su prestale nogometne aktivnosti u cijelom svijetu. Razgovori su bili vrlo korektni, svi skupa smo pokazali jedno veliko zajedništvo i ovim putem želim još jednom zahvaliti svim suigračima na tome. Vjerujem da ćemo mi kao momčad i Hajduk kao Klub iz svega ovoga izaći još jači", istaknuo je MijoCaktaš nakon što je i službeno potpisan sporazum s igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo