NAJAVIO SPEKTAKL / Pamić: 'To što ima Real nikada nisam vidio. Modrić? Neće Pep voditi posebnu brigu o njemu...'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Profimedia

Hrvatski strateg na klupi Karlovca otkrio i kome daje više šanse u velikom polufinalu

17.5.2023.
12:01
Ivo Cagalj/PIXSELL/Profimedia
VOYO logo

Manchester City i Real Madrid večeras od 21 sat igraju drugu polufinalnu utakmicu Lige prvaka. Nakon 1-1 u prvoj utakmici, u uzvratu je sve otvoreno i zasigurno nas čeka spektakl. Momčad Carla Ancelottija uvijek želi osvojiti Ligu prvaka, posebice nakon što im je Barcelona uzela La Ligu, ali momčad Pepa Guardiole još uvijek pamti teški poraz u prošlogodišnjem polufinalu i zasigurno se žele osvetiti.

Image
DOBRA FORMA /

Borna Ćorić spriječio novu senzaciju: Preokretom došao do četvrtfinala Mastersa u Rimu

Image
DOBRA FORMA /

Borna Ćorić spriječio novu senzaciju: Preokretom došao do četvrtfinala Mastersa u Rimu

O večerašnjoj utakmici razgovarali smo s Igorom Pamićem, trenerom NK Karlovac 1919, koji nam je, kao i uvijek, dao odličan uvid u ono što nas večeras očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, najbolji boksački mečevi u životu su bili, kada smo dosta očekivali od njih, dosta taktički, uvijek se bojiš jakog takmaca i protivnika. Ne očekujem večeras neki spektakl, osim u slučaju da netko rano dođe do vodstva.

Iako i u tom slučaju mislim da su oba trenera i obje momčadi jednostavno previše iskusni, bez obzira što City nema te igrače koji su osvajali LP, sigurno su naučili nešto iz prošlih godina kada su ispadali. Dakle, ne očekujem spektakularnu utakmicu što se tiče ritma, ali sigurno će biti pravih poteza od toliko klasnih igrača i sigurno ćemo vidjeti zanimljivu utakmicu, pogotovo iz taktičkih aspekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mene osobno zanima kako će jedan i drugi trener pripremit utakmicu za večeras, nakon one prve utakmice. U rizik sigurno neće ući nitko, to bi se čak i kladio. Ni jedna ni druga momčad neće ući u rizik protiv ovako dobrih protivnika", govori nam na početku razgovora Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugu polufinalnu utakmicu prošle sezone Manchester City je došao s 4-3 prednošću iz prve utakmice. Kada je Riyad Mahrez doveo Građane u vodstvo u 73. minuti, Real je imao 1 posto šanse za prolazak, budući da su im trebala dva gola da bi izborili produžetke. Tada se ukazao Rodrygo i golovima u 90. i 91. izborio produžetke u kojima je Karim Benzema zabio treći gol za Kraljevski klub i odveo ih u veliko finale u kojem su kasnije pobijedili Liverpool i po 14. put osvojili elitno nogometno klupsko natjecanje.

Pamić i večeras očekuje taktičko nadmudrivanje kakvo smo vidjeli u uzvratnoj utakmici prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada imaš na jednoj strani Viniciusa, Benzemu i Rodryga, a sa druge strane Haalanda, Gundogana i ostale, ako otvoriš koridor, bez obzira što imaš klasu u obrani, znaš da te čeka pakao.

Prevelik je ulog, čisto sumnjam da će se ići nadigravati, ali ja dajem veće šanse Realu zato što jednostavno imaju toliko mirnoće i toliko hladnokrvnosti da ja to nisam od kako sam živ nigdje vidio koliko kod te momčadi kada igraju najvažnije utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kapetanu Vatrenih Luki Modriću prva polufinalna utakmica bila je prva utakmica koju je počeo u prvih 11 nakon što se vratio od ozlijede. Sada se potpuno oporavio i od njega se puno očekuje večeras, međutim, naš sugovornik ne misli da će se Guardiola posebno baviti veznjakom Reala.

"Mislim da će i jedna i druga momčad pokušati igrati prostorno, kroz koridore kojima će najbolje sprječavati protok lopte do napadača, nije bitno u kojoj trećini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane,  čisto sumnjam da će netko vodit brigu o posebnom pojedincu. Zamislite da kažete primjerice Gundoganu 'pazi na Modrića' ili obrnuto, to su predobri igrači da bi se 'hrvali' jedan na jedan.

To će biti taktički besprijekorna utakmica i odlučivati će pojedinosti osim ako se utakmica ne otvori kao ona Bayerna i Citya. Svi su u toj utakmici napadali Bayern kako je odigrao, a nije bilo ništa lošiji od Citya, samo je City zabio golove u određenim trenutcima utakmice gdje ne možeš reć da je netko nešto slabo pripremio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To su preveliki treneri i preveliki igrači da bi se uzimalo previše rizika", nastavlja Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović je sinoć ušao u finale Lige prvaka s Interom i tako nastavio fantastičan niz koji Hrvatska ima, 12. godinu za redom će Hrvat igrati finale Lige prvaka. Od sezone 2012/2013 i titule Marija Mandžukića s Bayernom, svake sezone je Hrvat podizao pehar najjačeg klupskog natjecanja, čini se kao da su Hrvati sretni talisman za momčadi koje žele osvojiti Ligu prvaka.

Za Pamića je sasvim jasno zašto su Hrvati konstantno na vrhu europskog klupskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati imaju svoju klasu! Mi pričamo o Haalandu koji je Norvežanin, a Norvežani nisu nigdje, a naši igrači su dva puta treći i jednom drugi na svijetu, što se tu ima više za pričati?

Oni svojom klasom zaslužuju da uvijek gledamo nekoga u finalu, nadam se da će se tradicija nastaviti. Sigurno da i kada gledamo taj postotak koliko smo ih osvojili, sa svojim ekstra nastupima možda i jesmo sretan narod, pa hvala Bogu ako jesmo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, u finalu Lige prvaka bi mogli gledati dvoboj Luke Modrića i Marcela Brozovića, dvojice dugogodišnjih prijatelja i predvodnika Vatrenih.

Naš sugovornik odbacuje svaku sumnju da bi prijateljstvo moglo utjecati na izvedbe Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zamislite finale Lige prvaka i sa suprotnih strana se susretnu dva ovako velika prijatelja i ovakve klase, dvije veličine, ne samo igračke nego i ljudske. To je još jedan poseban gušt za njih i dodatni motiv, nakon toga sigurno dolazi neko malo podbadanje koje je sastavni dio nogometa", zaključio je Pamić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo