'Pa taj nas čovjek mjesečno košta 115 tisuća kuna!'

25.3.2011.
19:57
VOYO logo

Predsjednik Uprave NK Karlovac Stjepan Turković predstavio je novog glavnog trenera Srećka Lušića te zamolio javnost i navijače za mir jer, kako je rekao, "klub već šezdeset dana živi u potpuno šizofrenoj situaciji".

"Trenutno Krlovac bilježi minus od 11 milijuna kuna u što su uključeni i preneseni gubici iz prethodne dvije godine", izjavio je prozvani čelnik karlovačkog prvoligaša. Srećko Lušić, nasljednik Igora Pamića s kojim je klub u srijedu raskinuo ugovor, odradio je prvi trening i rekao da među igračima ne vlada dobro psihičko stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su sve karakterni igrači i profesionalci koji znaju da moraju odraditi svaku zarađenu kunu, a ja sam već započeo trenažni postupak i razgovarao s igračima na koje računam u nastavku sezone", izjavio je novi trener i najavio da će kroz narednih nekoliko dana odabrati svog pomoćnika.

Nekoliko minuta od početka tiskovne konferencije u prostoriju za sastanke upali su navijači Gademzi, koji su tijekom dana na tri lokacije u Karlovcu skupili oko sedamsto potpisa na peticiju za smjenu Turkovića, te najavili nastavak akcije prikupljanja potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Karlovca je odmah prekinuo tiskovnu konferenciju i zaprijetio pozivom policije na što su navijači otišli, ali se situacija nije potpuno smirila jer i dio novinara nije skrivao kako su i oni protiv politike koju vodi Turković.

On je govoreći o razlozima raskida s Pamićem rekao da Div iz Žminja nije htio otvoriti obrt i potpisati s klubom jedan ugovor za naplatu svojih potraživanja, već je imao dva ugovora - Ugovor o radu kao zaposlenik i Ugovor o djelu, što je protuzakonito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S takvim ugovorima za neto primanja od 50.000 kuna mjesečno Pamić nas je koštao 115.411,66 kuna, a da je prihvatio otvaranje obrta, stajao bi nas za ista neto primanja 62.000 kuna. Ja ne želim da se i dalje nanosi šteta klubu, a i protuzakonito je da netko u tvrtki u kojoj je zaposlen prima i prihod s osnove ugovora o djelu", naglasio je Turković i dodao da se on samo bori za opstanak kluba.

Na pitanje novinara tko je sklopio takve nezakonite ugovore i hoće li on za to podnijeti kaznenu prijavu, Turković je odgovorio da su ti ugovori na snazi prije njegovog dolaska i kazao da neće prijavljivati bivšu Upravu, ali je novinarima pokazao fotografiju ugovora na kojoj se jasno vidi da je ugovore s Pamićem sklopio bivši predsjednik Zoran Sabljarić, i to 2009. na neto iznos od 35.000 kuna, te 2010. godine za opstanak u 1. HNL ligi na još 15.000 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turković je istaknuo da Pamića smatra uspješnim trenerom, ali je ponovno javno zatražio da se testira na droge, te rekao da je policiji prijavio prijetnje jer je Pamić dva puta prijetio da će ubiti njega i njegovu djecu.

"Postalo je neodrživo raditi s Pamićem jer se stavljao ispred i Uprave i Skupštine kluba, a nije htio otvoriti ni obrt da bi se njegova primanja uskladila sa zakonom", zaključio je Turković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toliko spominjani Igor Pamić je uoči Turkovićevog obraćanja javnosti promatrao trening, a nakon njega je u ugostiteljskom objektu na stadionu rekao da nije dorastao Branku Vukeliću i Turkoviću.

"Uspjeh prelaska kluba iz treće u Prvu HNL u četiri godine bila je samo sreća. Nisam ogorčen, ali ne mogu raditi s marionetom i prvom violinom Branka Vukelića", izjavio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103240493006 arti-201103230884006 arti-201103100676006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo