OVO SU NAJIZGLEDNIJI KANDIDATI ZA KLUPU RIJEKE: / Da nije bilo Dinama na Rujevici bi već bio novi trener

Image
Foto: PIXSELL

Modri vjerojatno nisu bili svjesni koliku si uslugu čine kada su na klupu doveli Nenada Bjelicu

9.10.2018.
7:23
PIXSELL
VOYO logo

Kad god da je do njega došlo odlazak Matjaža Keka s klupe Rijeke došao bi u najgore moguće vrijeme za klub s Rujevice jer se radi o njihovom najboljem treneru u povijesti, ali ipak, čini se da u zadnjih nekoliko godina nije bilo gore situacije za to.

Image
RIJEKA POSVETILA DIRLJIVI VIDEO BIVŠEM TRENERU: /

'Matjaž, hvala ti na svemu'

Image
RIJEKA POSVETILA DIRLJIVI VIDEO BIVŠEM TRENERU: /

'Matjaž, hvala ti na svemu'

Rijeka se nalazi u lošoj seriji, ne znaju za poraz već pet utakmica, ali sama ta činjenica nije toliko alarmantna jer je sezona u HNL-u još uvijek mlada, više brine nedostatak riješenja za nastali problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Kek odlučio klupu Rijeke napustiti u nekoj od prethodnih sezona, Damir Mišković bi kroz svega nekoliko dana na temelju dobrih odnosa koje gaje iz vremena njihove suradnje u Speziji za trenera doveo Nenada Bjelicu. Međutim, Bjelica je u međuvremenu postao trener Dinama u kojem radi odličan posao i korak je od prezimljavanja u Europi pa on više nije realna opcija. Ipak, postoji nekoliko ljudi koji bi mogli preuzeti klupu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Kopić

Najizglednija opcija za novog trenera bi, da nije prošao kalvariju s Hajdukom, svakako bio Željko Kopić. On je čovjek koji je još dok je trenirao Slaven Belupo pokazao da ima sve što je potrebno kako bi trenirao momčad poput Rijeke, zapravo, niti jedna druga momčad u HNL-u za njega nije bolji izbor. Kopić voli sistematičnost, voli planirati, ali voli i odgajati mlade igrače, on je sve što Rijeci treba, jedini problem mu je breme koje nosi zbog otkaza u Hajduku.

Potpuno je moguće da navijači Rijeke ne podrže izbor Kopića za trenera uz argument "ako nije bio dovoljno dobar za Hajduk, kako će onda biti za nas", ali isto tako je moguće da upravo u tome bude ključ, kao što je bio s Radoševićem, Eležom i Bradarićem, koji su također došli u Rijeku kao nedovoljno dobri za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

01.09.2018., Gradski stadion, Koprivnica - Hrvatski Telekom Prva liga, 06. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk. Trener HNK Hajduk Zeljko Kopic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Goran Tomić

Osim Kopića, jedan od najizglednijih kandidata je još jedan čovjek iz HNL-a, a to je trenutni trener Lokomotive Goran Tomić. Od prosinca 2017. godine Tomić sjedi na klupi Lokomotive i niže sjajne rezultate, prvi je trener koji je pobjedio Dinamo, a i ulazak u tekuću sezonu daje naslutiti da se sprema još jedna dobra sezona za Lokomotivu. Trenerski put započeo je u Šibeniku gdje ga je nedugo nakon imenovanja dočekao financijski kolaps kluba nakon kojeg je otišao raditi u Kinu preuzevši Beijing Baxy s kojim je u dvije sezone postigao najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti.

Nakon tih sezona imao je još nekoliko angažmana u Kini, između ostalog i suradnju s legendarnim Svenom Goranom Erikssonom kojem je bio pomoćnik u Shenzenu pa ne čudi da nosi epitet najperspektivnijeg hrvatskog trenera. I baš zato što je mlad i što donosi neke nove ideje, mogao bi biti dobar izbor za klupu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

25.08.2018., Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Goran Tomic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Igor Tudor

Posljednjih dana sve se ozbiljnije spominje i ime Igora Tudora, ali njegov angažman čini se prilično nategnutom pričom. Naravno, nije nemoguće da dobije posao, ali to bi onda značilo i određenu promjenu paradigme u poslovanju Rijeke. Ako se sjetimo uvjeta koje je Tudor postavio Hajduku kada se pričalo o njemu kao zamjeni za Željka Kopića, prilično je jasno kako bi angažman Igora Tudora u Rijeci bio u najmanju ruku hrabar potez.

Ne mora značiti da se iskusni hrvatski stručnjak koji je već u karijeri trenirao klubova poput Galatasaraya i PAOK-a ne bi pokazao dobrim izborom, ali bi svakako zahtjevao puno više vremena i ovlasti, a pitanje je može li mu Rijeka to pružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

27.11.2016., Split, stadion Poljud - MAXtv Prva HNL, 17. kolo, HNK Hajduk - NK Inter Zapresic. Igor Tudor. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Samir Toplak

Toplak je dugogodišnji trener zaprešićkog Intera koji često dobiva pohvale na svoj račun jer na klupi 'diva iz predgrađa' ostvaruje sjajne rezultate. Inter je godinama stabilan prvoligaš i usprkos čestim promjenama igrača Toplak je uspio momčad zadržati u HNL-u.

Već dugo se upravo on spominje kao čovjek koji mora dobiti priliku u nekom od klubova velike četvorke, ali konkurencija je velika, a Rijeka i Osijek rijetko mijenjaju trenere pa automatski broj prilika za novi angažman pada. Usprkos svemu, kada bi Toplak u rukama imao bogatiju i kvalitetniju ekipu od Intera, moguće je da bi se to pokazalo i u rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Zagreb: Lokomotiva i Inter sastali se u 1. kolu HT Prve lige 28.07.2018., Zagreb - stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, NK Lokomotiva - NK Inter Zapresic. Trener Intera Samir Toplak. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dean Klafurić

Klafurić je bivši izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije. Nakon ostavke na mjesto izbornika vodio je brojne momčadi mlađih uzrasta zagrebačkog Dinama. U jesen 2016. postaje pomoćnim trenerom saudijskog Al-Nassra u kojem se zadržao jednu sezonu.

Nakon kratke epizode s drugoligašem Goricom, prvo postaje pomoćnikom, a onda i trenerom varšavske Legie s kojom je sezoni 2017./18. osvajio poljsko prvenstvo i kup. Klafurić nije posebno zvučno ime, ali je svakako intrigantno riješenje i ako se saga nastavi, a Rijeka dođe u neizvjesnu situaciju i pod pritisak zbog odugovlačenja, on bi mogao doći kao nekakvo gašenje vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

08.06.2014., igraliste Hitrec Kacijan, Zagreb - Memorijalni turnir Mladen Ramljak 2014., GNK Dinamo - HNK Rijeka, juniori, finale. Dean Klafuric. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Interna riješenja

Javnost ne bi trebalo iznenaditi ni ako se Rijeka okrene nekoj od internih opcija. Dosadašnji Kekov pomoćnik Vjeko Miletić u toj bi varijanti trebao biti prva opcija, riječ je o čovjeku koji je od prvog dana desna ruka slovenskog stratega i kojem bi ovo mogla biti prava prilika za okušati se u ulozi glavnog trenera.

Uz Miletića, ako odluka padne na interno rješenje, na Rujevici će sigurno u obzir uzeti i Renata Pilipovića, nekadašnjeg prvotimca, a danas čovjeka koji obnaša funkciju trenera juniorske momčadi, čije trenerske kvalitete Mišković sigurno cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo