'Ovo što se događa je prava tragedija!'

Brodskome nogometnom ponosu Marsoniji, u kojem su na počecima karijera igrali Ivica Olić i Mario Mandžukić, nakon pune 103 godine postojanja prijeti gašenje.

9.2.2012.
9:52
VOYO logo

Gradom kruže priče da se klub koji grca u dugovima na proljeće neće natjecati, a u prilog toj tvrdnji ide i podatak da su gotovo svi igrači iz nogometne škole preregistrirani za susjednu Marsoniju 1909 (bivša MV Croatia), pa neće biti moguće ispuniti propozicijsku odredbu o barem dvije selekcije mladeži u natjecanju.

Predsjednik Dragan Marić tvrdi da nema govora o odustajanju već ove zime, ali najavljuje moguće spajanje s Marsonijom 1909 idućeg ljeta, što bi praktično značilo gašenje "stare" Marsonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da još nismo počeli pripreme, ali vidimo da i drugi klubovi zbog snijega rade malo ili nimalo. Ovu ćemo sezonu završiti, a na ljeto vidjeti što i kako dalje", kaže Marić.

Klub Ivice Olića i Marija Mandžukića, koji se šest godina natjecao u elitnom razredu, a najveći uspjeh ostvario u sezoni 1994./95. kada je predvođen Karićem i Mujčinom osvojio peto mjesto, već tri godine jedva preživljava u Prvoj županijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju nikad slabijeg jesenskog dijela prvenstva Brođani uvjerljivo drže posljednje mjesto sa samo četiri boda, a o stanju u momčadi dovoljno govori podatak da su na nekoliko susreta nastupili s manjkom igrača jer ih se nije moglo skupiti jedanaest. Sada je i to malo preostalih igrača najavilo odlazak, pa se postavlja pitanje kako dalje.

"Ovo što se danas događa s Marsonijom prava je tragedija i predstavlja odraz neznanja i nesposobnosti ljudi koji je vode. Na ovakav način bolje bi im bilo da se ugase i ne sramote i sebe i svoj grad. Marsonia 1909 koju nam sada žele poturiti za nas stare igrače i navijače ne predstavlja apsolutno ništa i nema nikakve veze s bivšim BSK-om. Jedino rješenje je da Grad preuzme skrbništvo nad klubom", kaže Tomislav Čop, Marsonijina igračka legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo