Pogledajte kako se svijet sprda s legendarnim trenerom

Legendarni nizozemski trener Manchester Uniteda Louis Van Gaal proživljava pravu noćnu moru na klupi ovog slavnog engleskog kluba. Uz to, postao je i predmet sprdnje čitavog svijeta.

28.8.2014.
7:24
VOYO logo

Van Gaal je uoči ove sezone sjeo na klupu Crvenih vragova koji su potjerali trenera Davida Moisesa nakon razočaravajuće prošle sezone u kojoj su osvojili sedmo mjesto u Premiershipu. Navijači i struka Manchester Uniteda su očekivali kako je došao kraj lošim rezultatima, tim više što je Van Gaal s Nizozemskom osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ovoga ljeta, i što je na pripremnom turniru u Americi svladao Real Madrid s 3:1. Međutim, kolo (ne)sreće se nije počelo okretati. Nakon tri utakmice United još uvijek ne zna za pobjedu, ima samo jedan osvojen bod u Premierligi, i nakon dva odigrana kola trenutno se nalazi na lošem 13 mjestu. Da stvar bude gora, u utorak je United doživio pravu sramotu u Liga Kupu od trećeligaša Miltona Keynesa Donsa, kluba koji postoji samo deset godina, izgubivši s čak 4:0. Taj najsramotniji poraz za Manchester u 19 godina u tom natjecanju sve je šokirao. Sve, osim njega:

//www.youtube.com/embed/DPVbLMPMypc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam šokiran. Možda nam bude trebala čak godina za novi United", tvrdi Van Gaal.

Ali sumnjamo da navijači imaju strpljenja za njegove planove. Tim više što su tokom svoje povijesti navikli na uspjehe, a period neuspjeha sad već frustrirajuće predugo traje. Očito je kolo (ne)sreće negdje opasno zapelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je kada u novom klubu počnete s porazom na domaćem terenu, bodom kod Sunderlanda i ispadanjem iz kupa. Teško je i navijačima vjerovati u filozofiju Louisa van Gaala, ali će to morati učiniti. Ovdje sam da napravim novu momčad i to ne može biti izgrađeno u mjesec dana. Možda nam bude trebala čak godina, a znam da će to biti razočaravajuće za navijače", rekao je Van Gaal i dodao: "Znamo točno što radimo!"

Van Gaal je u utorak i službeno potpisao sad već bivšu realovu zvijezdu Angela di Mariju koji bi im trebao pomoći u povratku u sam vrh engleskog nogometa. Za sada, di Marija može samo gledati sprdnju čitavog svijeta s Manchester Unitedom. Na društvenim mrežama su osvanuli kolaži i slike u kojima Di Marija u nevjerici gleda kako je Milton Keynes Dons "nokautirao" Manchester, kako navijači plaču za legendama Uniteda Bechamom, Scholesom, Nevilleom, Giggsom, igračima koji su s Manchesterom harali Europom, povlači se smiješna paralela s protjeranim Škotom Davidom Moyesom, uglavnom, svi se naslađuju s lošim igrama Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne duljimo, pogledajte galeriju i sami. Samo, upozoravamo sve navijače Manchester Uniteda slabog srca da bi se, naime, mogli početi smijati, ili plakati, što im dođe, uostalom, kad gledaju Crvene vragove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo