Ovo nije istina: Nominirali igrače koji su se pošteno obrukali!

U najmanju je ruku čudan izbor Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i Sindikata nogometnih profesionalaca (FIFPro) što se tiče popisa nominiranih za najboljeg obrambenog igrača godine.

26.11.2014.
17:09
VOYO logo

Naime, među 20-oricom koji su se našli na širem popisu nalaze se čak petorica Brazilaca. U neka druga vremena takav bi izbor možda i imao smisla, ali ruku na srce, Brazil se nije baš proslavio na Svjetskom prvenstvu održanom na njihovom tlu, posebice obrana.

Podsjećamo, Brazil je u polufinalu izgubio od Njemačke sa 7:1, dok je u utakmici za treće mjesto poražen od Nizozemske s 3:0. Dakle, brazilska je obrana u dvije završne utakmice na turniru kapitulirala čak 10 puta i stoga je pitanje koji je bio kriterij odabira, posebice jer Brazilci na listi imaju najviše igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Za usporedbu, svjetski prvaci Nijemci imaju tek trojicu, Jeromea Boatenga, Matsa Hummelsa i Philippa Lahma. Što se Brazilaca tiče, na popisu su Dani Alves, David Luiz, Filipe Luis, Marcelo i Thiago Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Alaba (Aut/Bayern; Jordi Alba (Špa/FC Barcelona); Dani Alves (Bra/FC Barcelona), Jérome Boateng (Njem/ FC Bayern); Daniel Carvajal (Špa/Real Madrid); David Luiz (Bra/ Paris SG); Filipe Luis (Bra/Chelsea); Diego Godín (Urug / Atletico Madrid); Mats Hummels (Njem / Borussia Dortmund); Branislav Ivanović (Srb/ Chelsea); Vincent Kompany (Bel/ Manchester City); Philipp Lahm (Njem/Bayern); Marcelo (Bra/Real Madrid); Javier Mascherano (Arg/FC Barcelona); Pepe (Por/Real Madrid); Gérard Piqué (Špa/FC Barcelona), Sergio Ramos (Špa/Real Madrid); Thiago Silva (Bra/ Paris SG); Raphael Varane (Fra/Real Madrid) i Pablo Zabaleta (Arg/Manchester City).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo