Ovo moraju pogledati svi koji ne vole Messija!

Oko Mesija postoje dvije dvojbe: je li već sada postao najbolji nogometaš u povijesti i bi li bio tako dobar da iza sebe nema dva genijalca Xavija i Iniestu.

9.3.2012.
7:53
VOYO logo

Britanska TV postaja ITV napravila je dokumentarni film o Lionelu Messiju u kojem otkriva neke dosad nepoznate detalje od njegove najranije mladosti pa sve do doba u kojem je zavladao svjetskim nogometom.

Legenda Barcelone Johan Cruyff, jedan od 'arhitekata' ovog kluba koji se bavio pomlatkom katalonskog velikana, u njemu je otkrio jedan detalj Messijevog dolaska u redove španjolskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su u Španjolskoj tada mislili da igrači koji su niski rastom i tanki ne mogu igrati. Mi smo rekli da to nije istina", izjavio je Cruyff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je za prvu momčad debitirao 16. listopada 2004. godine kada je imao 17 godina i 114 dana, a prvu pravu priliku mu je dao Frank Rijkaard.

"Njegov instinkt je nevjerojatan. Gledao sam ga na treningu i on može ono što drugi ne mogu", izjavio je Nizozemac kojem će Messi biti vječno zahvalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mi je dao prvu priliku u prvoj momčadi. Vjerovao mi je kada sam bio klinac. Njemu sam zahvalan i dužan jer sam danas ovo što jesam", kaže Argentinac koji je nakon osvajanja treće Zlatne lopte izjavio:

"Nazdravljam u ime Xavija i Inieste. Oni su zaslužili tu nagradu više od mene", kazao je napadač Barcelone, a Xavi uzvratio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljstvo je imati takvog igrača u momčadi. On je za mene najbolji nogometaš na svijetu. Poznavajući njega još će dugo godina biti u samome vrhu", smatra Xavi.

Messija su nahvalili i Alex Ferguson i Arsene Wenger, a francuski strateg je bez dvojbi poručio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Messi je najbolji nogometaš svih vremena!"

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Eric Cantona nahvalio je najboljeg igrača današnjice Lionela Messija nakon njegove nevjerojatne izvedbe u Ligi prvaka protiv Bayer Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Messi zabio pet golova nemoćnim 'Apotekarima' na Camp Nou, Cantona je govorio za Global Sports Forum u Barceloni. "Messi je zadržao djelić svog djetinjstva i možete vidjeti kada igra pred tisućama ljudi da postoji trenutak u kojem se osjeća kao zvijezda. Veliki su igrači oni koji sačuvaju domišljatost djeteta. Oduvijek sam mislio da je igra Barcelona nevjerojatna, ali Messijeva igra posebno je izuzetna", rekao je Cantona, koji je u siječnju prošle godine preuzeo ulogu direktora u New York Cosmosu. U redovima njujorške momčadi kontroverzni će Francuz pokušati imitirati legendarnog Nizozemca Johana Cruyffa. "Moja ideja je napraviti istu stvar koju je Cruyff napravio u Barçi. Raditi s djecom koja su zajedno od 13. godine."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo