OVO BACA DRUGAČIJI POGLED NA RAKITIĆEV STATUS: / Nije sve tako crno za hrvatskog veznjaka

Image

Drame u Barceloni nema, barem ne po pitanju statusa hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića.

9.1.2017.
11:08
VOYO logo

Rakitić nije konkurirao za ogled Barcelone i Villarreala što je bio okidač španjolskim medijima da počnu pisati o njegovoj poziciji u momčadi čiji je prošle sezone bio neizostavni član, a u čijoj u posljednje vrijeme nema 'zajamčenu' poziciju. Trener sastava Luis Enrique koji u prošloj, šampionskoj sezoni kluba nije mogao zamisliti postavu bez Rakitića u posljednje vrijeme s njim njeguje toplo-hladni odnos pa ga koristi u manje važnim utakmicama, a izbjegava njegovo uvrštenje u momčad u onim jačima.

Posljednji ligaški ogled Rakitić je odigrao 3. prosinca kad je nastupio u El Clasicu iz kojeg je izvađen u 60. minuti da bi potom na klupi za pričuve proveo prvenstvene susrete protiv Osasune i Espanyola, a sad, za ogled protiv Villarreala, nije niti ondje bilo mjesta za njega. Nastupio zato je u dvobojima Kupa kralja (Hercules, 90 minuta i gol) i Athletica (71 minuta) koji je prethodio nedjeljnom remiju s Villarrealom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Enrique kad govori o Rakitićevom izostavljanju iz momčadi govori o 'taktičkim zamislima' i činjenici da je on taj koji 'odlučuje tko će igrati', te tvrdi da glasine i mogućem transferu hrvatskog veznjaka u neki od zainteresiranih klubova (Manchester United, Manchester City, Juventus) ne utječu na Rakitićev status u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA NJEGA NEMA MJESTA NA TERENU: /

Barcelonin trener objasnio zašto je Rakitić na klupi

Image
ZA NJEGA NEMA MJESTA NA TERENU: /

Barcelonin trener objasnio zašto je Rakitić na klupi

Nakon što je kraj prošle godine proveo na klupi aktualnih španjolskih prvaka, klupski predjsjednik Josep Maria Bartomeu govorio je o 'blažoj kazni' za Rakitića, što može biti recept koji se, zbog forme u kojoj trenutačno jest, može primijeniti i za trenutačan status.

No, Mestre tvrdi da je Rakitić igrač koji je klubu itekako potreban pa u Barceloni rade na tome da mu produlje ugovor kojim su ga vezali do kraja sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što mogu reći jest da u ovom trenutku pregovaramo oko Rakitićeva produljenja ugovora", potvrdio je, prenosi Marca, Mestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo