'Ovdje je ludnica, sve je za nas besplatno!'

Veliki trijumf Sportinga iz Gijona usred Madrida odzvonio je svijetom.

4.4.2011.
13:33
VOYO logo

Mourinho je valjda i zaboravio tu veljaču 2002. godinu kada je kao trener Porta na svom travnjaku poražen od Beira Mara. Niz mu je na klupama Chelseaja, Intera i Reala bio impresivan. Sve dok nije došao taj 53-godišnji Manolo Preciado. S momčadi vrijednom 52 milijuna eura srušio je deset puta skuplje Madrižane čija vrijednost se procjenjuje na 515 milijuna eura.

Našeg Mate Bilića, koji ove sezone uglavnom ulazi s klupe, nije bilo u Madridu, Sporting je bez njega došao do pobjede. Bilić je ozlijedio butni mišić i pauzira posljednja dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozljeda je iza mene, ovaj tjedan uključujem se u puni pogon. Trebao sam ići s momčadi u Madrid, ali smo procijenili da je pametnije da ne riskiram zbog ove ozljede. No, bio sam sam na liniji sa svlačionicom, čuo sam se sa suigračima dok je Mourinho ulazio u svlačionicu i čestitao nam na pobjedi. I na taj način Realov trener pokazao je veličinu", kaže Bilić, koji je u više navrata iskazao nezadovoljstvo statusom u momčadi, ali Preciadova je zadnja i on to kao pravi profesionalac poštuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesna pobjeda je u velikom stilu proslavljena u Gijonu.

"Ovdje je zavladala prava ludnica, slavilo se dugo u noć. A i dan poslije ljudi me zaustavljaju, čestitaju, kao da sam igrao. Ni ručak u restoranu mi nisu dozvolili platiti, za nas igrače ovo su najljepši mogući dani, sve je besplatno za igrače. Posebno što smo sada učinili veliki korak ulasku u sigurniju zonu", kaže Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting je donekle pokvario El clasico koji je na rasporedu 17. travnja.

"Prvenstvo je sada praktički gotovo, teško će Barcelona ispustiti prednost od osam bodova. Da ih je Real dočekao s minusom od pet bodova i pobijedio, onda bi se nečemu mogao nadati. Ali, ovako... No, u Realu i Barceloni se spremaju na niz El clasica. Nakon prvenstva sastaju se u finalu Kupa, očekuju da će u Ligi prvaka proći Tottenham i Šahtar i da će se naći u polufinalu, zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo