BEZ MODRIĆA / Ovako izgleda statistički najboljih 11 na SP-u: Dva Hrvata u momčadi prvenstva

Image
Foto: Pixsell.hr

Zanimljivo je primijetiti da iz momčadi koja je osvojila svjetski naslov nema u najboljih 11 nikog osim Messija

19.12.2022.
12:06
Pixsell.hr
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru okončano je trijumfom Argentine koja je u spektakularnom finalu pobijedila Francusku (3:3) nakon boljeg izvođenja penala. Vatreni su došli do treće medalje te su se u Hrvatsku vratili ovjenčani broncom, a u domovini im je priređen još jedan spektakularan doček.

Nakon što je zastor pao na Mundijal vrijeme je za svođenje račun. FIFA je svoje nagrade podijelila pa je tako Zlatna lopta otišla u ruke Lionela Messija, a Zlatna kopačka Kylianu Mbappeu. Najboljim vratarom je pak proglašen Emiliano Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo jedan Argentinac, a dva Hrvata

Mi vam, pak, u suradnji sa Sofascoreom donosimo statistički najbolju momčad Svjetskog prvenstva u Kataru u kojoj se nalaze dva Hrvata.

Zanimljivo, u najboljih 11 SP-a prema Sofascoreu nema mjesta ni za Luku Modrića, a ni za Joška Gvardiola no u momčadi SP-a su se našli Dominik Livaković i Josip Juranović na desnom beku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrani se uz Juranovića nalaze još Francuz Konate i Englez Maguire te nizozemski branič Blind. U formaciji 4-1-4-1 poziciju zadnjeg veznog drži Casemiro, a četvorku ispred njega čine Portugalac Fernandes, Gakpo iz Nizozemske te Francuzi Mbappe i Griezmann. U vrhu napada je Leo Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi i Bruno Fernandes su jedini igrači na turniru čija prosječna ocjena prelazi 8, a najbolji je s 8.38 portugalski ofenzivac.

Zanimljivo je primijetiti da iz momčadi koja je osvojila svjetski naslov nema u najboljih 11 nikog osim Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo