Ovaj čovjek je još davne 1998. upozoravao na zlo!

'Kada sam kao glavni tajnik HNS-a 1998. dobio otkaz, članovima Skupštine poslao sam materijale u kojima sam govorio o stanju u HNS-u i sudačkoj organizaciji.

12.12.2011.
10:09
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je u nedjelju na izvanrednoj sjednici oprao ruke od Željka Širića i Stjepana Djedovića, razriješio ih njihovih dužnosti, te poručio da će "inzistirati na tome da se svako saznanje o eventualnim neregularnostima do kraja istraži i, ako je potrebno, procesuira" jer će se "na taj način iz nogometne organizacije ukloniti osobe zbog čijeg je djelovanja bačena ljaga na čitav hrvatski nogomet".

Prvi čovjek hrvatskog nogometa Vlatko Marković je na pitanje je li HNS imalo kriv za skandal, bahato odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HNS je uvijek kriv kada imate ovakvu reprezentaciju koja vas reprezentatira."

Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, koji je 1998. godine u HNS-u dobio otkaz, prisjetio se da je još s pokojnim Anđelkom Herjavcem razgovarao o anomalijama u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije li se tada moglo napraviti nešto takvo kao što je sada napravio Hrvoje Maleš?

"Kada sam kao glavni tajnik HNS-a 1998. dobio otkaz, članovima Skupštine saveza poslao sam materijale u kojima sam govorio o stanju u HNS-u i sudačkoj organizaciji. Nažalost, nikome nije bilo stalo da se to očisti. No, sad kad je krenulo, ne smije se stati, treba to očistiti do zadnje pore, izbaciti sve koji su, kako god se zvali, sudjelovali u prljavim radnjama." Mislite li da bi profesionalizacija sudaca bila dobra? "Nije normalno da amateri koji sude preko vikenda određuju sudbinu profesionalnih nogometaša. No, koliko su suci i delegati kod nas važni, govori i podatak da im klubovi, koji grcaju u dugovima, redovito plaćaju takse, a svojim igračima nemaju za plaće. Jer, da ne plate suce, odmah bi bili suspendirani, a mogu igrati kad igračima duguju plaće." Mislite li da i u drugim sportovima ima takvih crnih stvari kakve su sad otkrivene u nogometu? "Ne znam za ostale sportove, nadam se da toga nema, a ako ima, onda i to treba očistiti", kazao je Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez Više o temi: specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo