OTKRIVENA VELIKA TAJNA KORUPCIJE U FIFI: / Evo kako su se osramoćeni Sepp Blatter i 'prijatelji' nagradili sa čak 55 milijuna funti

Image
Foto: AFP, LEON NEAL, FABRICE COFFRINI, FRANCK FIFE
3.6.2016.
17:21
AFP, LEON NEAL, FABRICE COFFRINI, FRANCK FIFE
VOYO logo

Fifa kaže kako te uplate nisu u skladu sa švicarskim zakonom, odnosno, te isplate krše švicarski zakon. Riječ je o jednokratnim isplatama koje su proknjižene kao "povišice" ili bonusi. Stoga će se svi dokazi uplata predati američkim i švicarskim istražiteljima i švicarskom saveznom tužitelju koji istražuju korupciju u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji.

'Posebni bonusi'

Četiri mjeseca nakon završetka SP-a u Južnoj Africi spomenutom je trojcu isplaćen "poseban bonus" u visini od 23 milijuna švicarskih franaka. Valcke i Kattner su dobili 14 milijuna švicarskih franaka za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, dok im je u lipnju 2014. na račun uplaćen bonus od 15.5 milijuna franaka za SP u Rusiji. Blatter je inkasirao oko 34 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI

Policija pretresla službene prostorije Fife

Fifa je ove pronađene inkriminirajuće detalje o ugovorima o svom bivšem predsjedniku Blatteru, bivšem glavnom tajniku Valckeu i financijskom ravnatelju Kattneru otkrila nakon što je švicarska policija pretresla službene prostorije Fife i oduzele sve sumnjive dokumente u svrhu dokaza u istrazi koja je odjeknula nogometnim svijetom.

"Jako mi je žao zbog svega. Dobio sam zabranu rada u nogometu od Fife na osam godina", dao je do znanja Blatter u ponedjeljak. Protiv Blattera je švicarski odvjetnik Michael Lauber pokrenuo kazneni postupak u rujnu prošle godine, a protiv Valcke u ožujku. Što se tiče Kattner, on je nakon pretresa dobio otkaz prošloga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo