Otkrivena tajna Hajdukovog preporoda

'Anas je čudan momak, ali velikog potencijala. S njim treba razgovarati kao s malim djetetom.

3.3.2012.
16:12
VOYO logo

Prvo ime Hajdukovog trijumfalnog pohoda u Kranjčevićevoj bio je Anas Sharbini.

Hajduk je, podsjetimo, protiv Zagreba slavio sa 4:2, a Sharbini je zabio dva pogotka te dva puta asistirao. Trener Krasimir Balakov mu je za odličan nastup dao slobodan dan i Sharbini je odmah iz Zagreba pohitao prema svom Grobniku. Sharbinija je pohvalio i Mato Neretljak koji je otkrio da je s probuđenim napadačem Hajduka imao posebne razgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije mi je što je Anas napokon proigrao. Nije pružao ono što se od njega očekuje, ali sada se pokazao u pravom svjetlu, nadam se da će tako i nastaviti. S njim treba razgovarati kao s malim djetetom. On je čudan momak, ali velikog potencijala. Pričao sam mu bajke, ne znam kako sve to shvaća, ali protiv Zagreba je shvatio dobro i neka tako nastavi", kazao je Neretljak. Kao pravi profesionalac ljut je zbog dva primljena pogotka. "Opet smo izgubili loptu tamo gdje je nismo morali izgubiti, tako je pao prvi gol. A drugi smo primili zbog neozbiljnosti", kaže Neretljak, koji smatra da mlađe igrače treba spustiti na zemlju. Jer, obično nakon dobrih predstava mladi igrači visoko polete, pa tresnu o pod.

"Nisam im ni mama, ni tata, ali pričat ću s njima. Obično nakon dobre partije dođe banana, ide se dolje. Moramo dobiti Split, prvi put ću igrati taj gradski derbi", zaključio je Neretljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Drago Gabrić bio je drugi junak pobjede. Dečko, koji je u svibnju, nakon prometne nesreće bio u komi, zabio je svoj prvi gol za Hajduk koji nije želio slaviti. "To je moja privatna stvar, ukoliko do kraja sezone postignem još koji gol neću ga slaviti. Tajanstven sam, neka to ostane moja tajna, gol sam proslavio u sebi", rekao je Gabrić.

Trenutak kada je lopta odsjela u mreži pamtit će cijeli život. "Tri gola su mi bila najdraža: onaj za Ankargucu protiv Trabzonspora, pa za Hajduk protiv Dinama te za Hrvatsku protiv Walesa. Ali, ovaj je definitivno najdraži, u njega su stale sve emocije u ovih devet mjeseci, jednostavno, pao mi je kamen sa srca", kazao je Gabrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo