OTVOREN POSTUPAK NA TRGOVAČKOM SUDU: / Otkrivena enormna dugovanja splitskog kluba za koja vlasnici traže oprost!

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Otkrivena su enormna dugovanja RNK Split za koja Slaven Žužul, klupski predsjednik i vlasnik, traži oprost i to čak u visini od 70 % potraživanja, javlja Slobodna Dalmacija.

6.8.2017.
16:16
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Preostalih 30 posto bi im otplatio u mjesečnim obrocima počevši od 1. siječnja 2018. do 1. siječnja 2023. godine i to. Od države i tvrtki u većinskom vlasništvu grada, među kojima je i Hajduk s relativno malim potraživanjem od 18.134 kune, Žužul traži da otpišu 30 posto duga, dok bi im ostatak također isplatio u roku pet godina, ali uz kamatu od 4,5 posto godišnje.

SLAVEN ŽUŽUL DOŽIVIO ŠOK: ‘Neš’ majci, ne dam klub, nema šanse da nas potjerate u 3. ligu’

Plan financijskog restrukturiranja kluba

Slobodna Dalmacija piše i kako upravo to otkriva plan financijskog restrukturiranja kluba kojeg je Žužul predao u postupku predstečajne nagodbe. Taj postupak je, naime, na njegov prijedlog, u petak otvoren na Trgovačkom sudu u Splitu. Žužul se svim silama bori za klub, iako mu za klupski spas, odnosno "držanje glave iznad površine", trebaju - novci!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

26.05.2017., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 36. kolo, RNK Split - NK Osijek. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tako će se bivši igrači i treneri koji su sada raštrkani po drugim klubovima, te ostali vjerovnici, ili pak njihovi odvjetnici, na sudu sastati u listopadu. Tada bi RNK Split trebao priznati da im je dužan, a vjerovnici će dobiti ovršnu ispravu s kojom mogu krenuti u naplatu svojih potraživanja. Sljedeći korak bio bi pokušaj da ih Žužul uvjeri da prihvate gore spomenuti plan financijskog restrukturiranja.

SPLIĆANI U ŠOKU: Potvrđena odluka HNS-a, ostvarila se Žužulova najveća noćna mora

Ogromnih 59,67 milijuna kuna dugovanja Splita

Blokada klupskog računa prije nekoliko dana iznosila je 865.404 kune, no dugovi su puno veći. Bivšim igračima, trenerima i raznim tvrtkama, a tih vjerovnika je ukupno 165, bivši prvoligaš duguje 59,67 milijuna kuna, što želi smanjiti na 17,9 milijuna ako mu oni oproste 41,77 milijuna kuna. Zatim, 18 tvrtki i institucija koje su povezane s državom i lokalnom upravom od RNK Splita potražuju 989.947 kuna, a klub traži da pristanu da to bude 692.963 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, tu je 1,34 milijuna kuna za neisplaćene plaće za 24 sadašnja i bivša zaposlenika kluba među kojima su bivši treneri Lokica i Akrapović, tajnici Barbarić i Sučić… Zatim 531.529 kuna koje RNK Split treba uplatiti Ministarstvu financija za doprinose radnicima za zdravstveno osiguranje i druge stavke koje su prioritetne u naplati i ne mogu se umanjivati, zbog čega ih ne obuhvaća predstečajna nagodba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo